Co jeść na diecie, żeby szybko schudnąć? Zrób na obiad taką sałatkę zamiast kotletów
Nie zastanawiaj się dłużej, co jeść na diecie. Po prostu zrób sałatkę z tego przepisu. Nie zawiedziesz się i szybko zauważysz efekty.
Sałatka na dietę najlepsza
Sałatka jest jednym z najlepszych wyborów podczas diety. Nie jest to związane tylko, z tym że warzywa są zdrowe. Przede wszystkim wynika to z tego, że są one niskokaloryczne. A to wspomaga proces gubienia zbędnych kilogramów. Szczególnie jeżeli taką dietę połączymy z regularnymi ćwiczeniami, czy bieganiem.
Dlatego nie zastanawiaj się dłużej. Tylko sprawdzaj przepis poniżej i wzbogać swoją dietę o tę sałatkę.
Z czego zrobić pyszną sałatkę?
Aby wzmocnić sytość tej sałatki, warto dodać pierś z kurczaka oraz ser mozzarella. Oba te składniki są lekkie, a jednocześnie dodadzą potrzebnych wartości. Podobny przepis znajdziesz na kanale Gotuj z Karolem, skąd pochodzi zdjęcie w tym artykule.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- ½ sałaty lodowej
- 1 czerwona papryka
- 2 ogórki gruntowe
- 250 g kukurydzy konserwowej
- 1 opakowanie mozzarelli
- 20 ml oliwy
- 100 g jogurtu naturalnego
- 5 g imbiru w proszku
- 5 g słodkiej papryki
- 5 g czosnku granulowanego
- sól
- pieprz
Przepis na idealną sałatkę
Zacznij od umycia i oczyszczenia piersi z kurczaka . Następnie pokrój mięso w kostkę. Dopraw granulowanym czosnkiem, imbirem, słodką papryką, solą i pieprzem . Dolej odrobinę oliwy i wymieszaj składniki.
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż piersi z kurczaka. Połowę główki sałaty lodowej pokrój na paski o grubości 1 centymetra . Paprykę umyj i pokrój w małą kostkę. Ogórki obierz i przekrój na pół. Posiekaj na plasterki .
Wszystkie składniki wsyp do miski . Odsączoną mozzarellę pokrój w kostkę. Przesyp do miski. Kukurydzę konserwową odcedź i wsyp do pozostałych składników .
Do małej miski wlej jogurt naturalny. Dodaj ketchup i wymieszaj. Sos przelej do miski z warzywami . Całość dokładnie wymieszaj. Twoja zdrowa i niskokaloryczna sałatka gotowa. Sprawdź, jak aromatycznie doprawić kurczaka oraz o jakim składniku warto pamiętać, gotując rosół .