Dawno nie jadłam tak pysznych naleśników. Wystarczy dodać do ciasta 1 składnik
Naleśniki robiłam od zawsze. Jednak te zachwyciły mnie i sprawiły, że tylko takie teraz przyrządzam. Swój smak i konsystencję zawdzięczają produktowi, który być może masz w swojej lodówce. Poznaj przepis na najlepsze naleśniki, jakie jadłam.
Naleśniki o wyjątkowym smaku
Jeśli tak jak ja lubisz naleśniki, to zerknij na ten przepis . Dzięki niemu przyrządzam najlepsze naleśniki, jakie do tej pory jadłam. Wychodzą zwarte i mają lekko kwaśno-mleczny smak. To dzięki dodaniu twarogu do ciasta naleśnikowego.
Ten popularny produkt znakomicie wpływa na smak naleśników. Polecam każdemu ten prosty przepis . Zapewnia pyszny efekt na talerzu i masę dokładek. Poniżej znajdziesz recepturę na naleśniki z twarogiem.
Jak zrobić naleśniki z twarogiem?
Składniki:
- 150 g twarogu
- 150 ml mleka
- 100 g mąki
- 1 łyżka cukru
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- sól
Przygotowanie naleśników zacznij od wbicia jajek do miski, wsypania cukru i soli. Składniki ubij na jednorodną masę. Teraz przesiej mąkę, wlej mleko i połącz składniki. Dołóż też twaróg, dobrze wymieszaj wszystko i ponownie ubij.
Do ciasta wlej olej, wymieszaj i ciasto odstaw na około 15 minut. Następnie nalewaj porcje ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Smaż naleśniki na złoty kolor z dwóch stron. Przewracaj na drugą stronę, gdy na powierzchni naleśnika pojawią się pęcherzyki .
Twaróg nadaje smaku naleśnikom
Naleśniki z twarogiem podawaj z dżemem, konfiturą, twarożkiem lub miodem. Danie smakuje też posypane tylko cukrem pudrem . Dzięki twarogowi naleśniki są mleczno-kwaśne w smaku. Uwielbiam je i często smażę. Pasują na śniadanie, obiad, a nawet kolację.
Polecam przepis na to uniwersalne danie . Dołóż do ciasta naleśnikowego twaróg, a zyskasz wyjątkowy smak. Wypróbuj tę recepturę w swojej kuchni. Pisaliśmy o tym, jak zrobić pyszne śniadanie z jajek i jeszcze kilku składników. Radziliśmy, jak zrobić ciasteczka rodem z czasów PRL.
Źródło: picantecooking.com