Kroję brzoskwinie z puszki i układam na cieście francuskim. Rodzina uwielbia ten deser
Deser powinien być pyszny i prosty w przygotowaniu. Właśnie taki robię z brzoskwiń z puszki i ciasta francuskiego. Wychodzi smakołyk, któremu trudno się oprzeć. Zrobisz go dzięki temu przepisowi.
Deser prosty i pyszny dla całej rodziny
Jesteś łasuchem? W takim razie trudno ci przejść obojętnie obok apetycznych deserów . Polecam przepis na jeden z takich smakołyków . U mnie w domu cieszy się on dużym powodzeniem, a rodzina za nim przepada. Jest też prosty w przygotowaniu.
Wystarczy pokroić brzoskwinie z puszki i ułożyć je na cieście francuskim. Do tego krem budyniowy, który rozpływa się w ustach i deser trafia do piekarnika. Wychodzi, że palce lizać . Delikatne ciasto, soczyste brzoskwinie, a to wszystko z dodatkiem kremu, który dopełnia całości. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Przepisy na ciasto francuskie. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić deser z brzoskwiń w puszce i ciasta francuskiego?
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie serka homogenizowanego
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- płatki migdałowe
- cukier puder do dekoracji
Przygotowanie deseru zacznij od przełożenia serka homogenizowanego do miski. Wsyp cukier, budyń, wlej aromat i dokładnie wymieszaj składniki . Brzoskwinie puszki wyjmij z zalewy. Pokrój je w plasterki i rozwiń arkusz ciasta francuskiego.
Ciasto podziel na pół. Jedną część ciasta posmaruj przygotowanym przed chwilą kremem. Ułóż na nim brzoskwinie i ciasto posmaruj rozmąconym jajkiem. Teraz wszystko przykryj drugą częścią ciasta francuskiego. Brzegi sklej i zrób wzorki widelcem . Ciasto podziel na kawałki i posmaruj jajkiem.
Deser pełen brzoskwiń i smaku
Ciasto posyp płatkami migdałowymi. Deser wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut . Ciasto po wyjęciu możesz posypać cukrem pudrem i podawać. Deser wychodzi pysznie, jest delikatny i zarazem soczysty.
Krem rozpływa się w ustach i sprawia, że sięgasz po kolejną porcję. Ten apetyczny deser polubi cała rodzina . U mnie już stał się hitem, a domownicy zajadają się nim. Wypróbuj ten prosty przepis, który daje pyszny efekt. Pisaliśmy o tym, jakie liście należy dodać do kiszenia ogórków, by te wyszły chrupiące. Radziliśmy też, co zrobić, by kluski śląskie nie były twarde.