Smakosze.pl Przepisy Kroję brzoskwinie z puszki i układam na cieście francuskim. Rodzina uwielbia ten deser
Fot. YouTube/BlatterteigRezepte

Kroję brzoskwinie z puszki i układam na cieście francuskim. Rodzina uwielbia ten deser

31 maja 2024

Deser powinien być pyszny i prosty w przygotowaniu. Właśnie taki robię z brzoskwiń z puszki i ciasta francuskiego. Wychodzi smakołyk, któremu trudno się oprzeć. Zrobisz go dzięki temu przepisowi.

Deser prosty i pyszny dla całej rodziny

Jesteś łasuchem? W takim razie trudno ci przejść obojętnie obok apetycznych deserów . Polecam przepis na jeden z takich smakołyków . U mnie w domu cieszy się on dużym powodzeniem, a  rodzina za nim przepada. Jest też prosty w przygotowaniu.

Wystarczy pokroić brzoskwinie z puszki i ułożyć je na cieście francuskim. Do tego krem budyniowy, który rozpływa się w ustach i deser trafia do piekarnika. Wychodzi, że palce lizać . Delikatne ciasto, soczyste brzoskwinie, a to wszystko z dodatkiem kremu, który dopełnia całości. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Przepisy na ciasto francuskie. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

deser
Fot. YouTube/BlatterteigRezepte
Wymieszaj 2 składniki, posmaruj nimi schab i usmaż. Kotlety nigdy nie były tak dobre

Jak zrobić deser z brzoskwiń w puszce i ciasta francuskiego?

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • płatki migdałowe
  • cukier puder do dekoracji

Przygotowanie deseru zacznij od przełożenia serka homogenizowanego do miski. Wsyp cukier, budyń, wlej aromat i dokładnie wymieszaj składniki . Brzoskwinie  puszki wyjmij z zalewy. Pokrój je w plasterki i rozwiń arkusz ciasta francuskiego.

Ciasto podziel na pół. Jedną część ciasta posmaruj przygotowanym przed chwilą kremem. Ułóż na nim brzoskwinie i ciasto posmaruj rozmąconym jajkiem. Teraz wszystko przykryj drugą częścią ciasta francuskiego. Brzegi sklej i zrób wzorki widelcem . Ciasto podziel na kawałki i posmaruj jajkiem.

Deser pełen brzoskwiń i smaku

Ciasto posyp płatkami migdałowymi. Deser wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut . Ciasto po wyjęciu możesz posypać cukrem pudrem i podawać. Deser wychodzi pysznie, jest delikatny i zarazem soczysty.

Krem rozpływa się w ustach i sprawia, że sięgasz po kolejną porcję. Ten apetyczny deser polubi cała rodzina . U mnie już stał się hitem, a domownicy zajadają się nim. Wypróbuj ten prosty przepis, który daje pyszny efekt. Pisaliśmy o tym, jakie liście należy dodać do kiszenia ogórków, by te wyszły chrupiące. Radziliśmy też, co zrobić, by kluski śląskie nie były twarde.

deser
Fot. YouTube/BlatterteigRezepte
Domowy sos czosnkowy bije na głowę wszystkie kupne. Jest idealny na grilla
Kładę ugotowany makaron i wlewam ten sos. Taki obiad nigdy mi się nie znudzi
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy