Wymieszaj 2 składniki, posmaruj nimi schab i usmaż. Kotlety nigdy nie były tak dobre
![kotlety schabowy](https://images.iberion.media/images/1920/schabowy_89917a8f5c.jpg)
Czy kotlety schabowe mogą smakować jeszcze lepiej? Oczywiście, że tak. Dowiedz się, w jakich składnikach należy je obtoczyć i wypróbuj ten patent na obiad. Smak doceni cała rodzina. Przygotuj się na to, że wszyscy poproszą o dokładki.
Tradycyjne kotlety schabowe mogą być jeszcze lepsze
Kiedy myślimy o tradycyjnym polskim obiedzie, na myśl od razu przychodzi rosół i kotlety schabowe. Wielu nie wyobraża sobie bez tych dwóch dań niedzielnego obiadu, dlatego na ich stoły trafiają one co tydzień.
Wszystko, co powtarzalne może się znudzić i tak samo może zdarzyć się z kotletami schabowymi. Na szczęście istnieje sposób, dzięki któremu tradycyjne kotlety będą smakowały jeszcze lepiej. Dowiedz się, jak to zrobić i zaskocz swoich domowników na najbliższym obiedzie, bo ten smak na pewno zostanie z wami na długo.
![miód.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/miod_98f0bddaf4.jpg)
Smak dzięki dwóm składnikom
Kotlety schabowe będą smakować doskonale, jeżeli posmarujesz je - miodem oraz musztardą. Choć to połączenie wydaje się nieco dziwne, smak jest nie do opisania. Takie kotlety trzeba po prostu zrobić i o ich smaku przekonać się samemu. Zatem sprawdź, jakie produkty będą ci potrzebne, a później zapoznaj się z przepisem umieszczonym poniżej.
Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 60 g miodu
- 60 g musztardy
- bułka tarta
- masło
- pieprz
- sól
Przepis na kotlety schabowe
Rozbite kotlety schabowe przypraw pieprz oraz solą. Do miski włóż miód oraz musztardę. Oba składniki wymieszaj na jednolitą marynatę. Kotlety obtocz w tych dwóch składnikach, a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozpuść masło i ułóż na nich panierowane kotlety. Smaż je z dwóch stron do monety zarumienienia na złoty kolor. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu i podaj na obiad. Sprawdź przepis na danie z ciasta francuskiego oraz poznaj metodę Wachowicz na mrożenie koperku.
![smażenie schabowych.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/smazenie_schabowych_4bd26f5c37.jpg)
![pierś z kurczaka w sosie](https://images.iberion.media/images/origin/sos_kurczak_8876d9d30c.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![mizeria](https://images.iberion.media/images/origin/mizeria_2849c2c606.jpg)
![faszerowane kotlety z piersi kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_na_niedziele_c6064e8fae.jpg)
![pomidory](https://images.iberion.media/images/origin/plastry_pomidorow_ee77ca14c2.jpg)
![czekolada](https://images.iberion.media/images/origin/czekolada_e0fcf7f4f4.jpg)
![kolorowe porzeczki](https://images.iberion.media/images/origin/porzeczki1_a61d824e18.jpg)
![masa wlewana na makaron](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_c65044cf2e.jpeg)
![smażone mięso z rosołu](https://images.iberion.media/images/origin/mieso_rosol_a0685b154d.jpg)
![ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_adfbbafdab.jpg)
![szakszuka](https://images.iberion.media/images/origin/szakszuka_b63ea74e19.jpg)
![sałatka ziemniaczana](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_ziemniaczana_48457b877d.jpg)
![zapiekane kanapki](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekane_kanapki_226c019d86.jpg)
![zupa z jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_z_jablek_854b6db407.jpg)
![pomysł na niedzielny obiad](https://images.iberion.media/images/origin/pomysl_na_niedzielny_obiad_11088590a2.jpg)
![sałatka z pomidorów](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_af8f63b6fb.jpg)
![smażenie kotletów](https://images.iberion.media/images/origin/kotlety_mielone_2038300ff7.jpg)
![wiszące udka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszace_udka_12225c951d.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_75cb9cb243.jpg)
![ciasto z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_owocami_03620acc40.jpg)
![smażenie kotletów schabowych](https://images.iberion.media/images/origin/schabowe2_19c3bcdc94.jpeg)
![sernik z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ser_nik_1a3c1d1dfd.jpg)
![ser z jajkiem](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_1f8a670ac4.jpg)
![truskawki i jajka](https://images.iberion.media/images/origin/truskawki_80f80b61c1.jpg)
![Okrasa i bób](https://images.iberion.media/images/origin/Okrasa_9d103a0e16.jpg)
![ogórki w zalewie z ketchupu](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki1_7a836f72fb.jpg)
![Historia kuchni polskiej TVP](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_19_T095016_973_36d42c063d.jpg)
![kot i pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_16_2df1a1b23c.jpg)
![domowe jagodzianki](https://images.iberion.media/images/origin/domowe_jagodzianki_ddf0273c3f.png)
![ciasto drożdżowe z czereśniami](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2184278507_ecf9b11875.jpg)
![ugniatanie ciasta](https://images.iberion.media/images/origin/ugniatanie_ciasta_a481e737a1.jpg)
![lody](https://images.iberion.media/images/origin/222_98e42dc077.jpg)
![SERNIK Z ZIEMNIAKAMI](https://images.iberion.media/images/origin/cakes_862_1280_c3e7f2c6fc.jpg)
![dziecko nie chce jeść](https://images.iberion.media/images/origin/adorable_children_praying_home_91c2887838.jpg)
![Szklarnia](https://images.iberion.media/images/origin/Szklarnia_1_c46fc159c6.jpg)