Smakosze.pl Przepisy Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Fot. YouTube/cookrate.polska

Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi

18 maja 2024

Cenisz sobie proste przepisy? To mam coś dla ciebie. Weź kiwi, pokrój i wlej jajka. Raz- dwa zrobisz smakołyk, który każdy łasuch zje z apetytem.

Ciasto z kiwi najlepsze na deser

U mnie w domu zawsze musi być coś słodkiego na deser . Jednak przepisy na skomplikowane ciasta zwykle zabierają zbyt dużo czasu. Bywa, że takie wypieki nie zawsze się udają. Jeśli tak, jak ja potrzebujesz sprawdzonego i prostego przepisu, zerknij na tę recepturę.

Dzięki niej zrobić pyszne ciasto z kiwi. Najpierw musisz pokroić owoce, wrzucić je do blendera i wlać jajka. Wkrótce znakomite ciasto będzie gotowe. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Cookrate-Polska. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

ciasto
Fot. YouTube/cookrate.polska
Zawiń jajka w folię i włóż do zamrażarki. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie

Jak upiec ciasto z kiwi?

Składniki:

  • 4 kiwi
  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki oleju roślinnego
  • 1 szklanka mleka
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kiwi pokrój i przełóż do miski. Wbij jajka i zblenduj składniki. Wlej olej, roztopione masło i mleko . Wsyp proszek do pieczenia, mąkę i wszystko zmiksuj. Blachę wysmaruj masłem i wlej do niej ciasto .

Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po upływie tego czasu pyszne, wilgotne ciasto o smaku kiwi będzie gotowe . Posyp je cukrem pudrem i podawaj.

Pyszne i proste ciasto z kiwi

Ciasto zawsze wychodzi i ma znakomity smak . Dzięki temu przepisowi zrobisz je dosłownie w kilka chwil. Potem 40 minut w piekarniku i doskonały wypiek jest już gotowy do podania. Wilgotne, soczyste i rozpływające się ciasto będzie smakować każdemu łasuchowi.

Często je piekę i polecam wszystkim ten prosty przepis. Przy małym nakładzie pracy zyskujesz pyszny efekt w kuchni . Ciasto szybko znika z talerzy i aż prosi się o dokładkę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić soczystą pieczeń z karkówki. Informowaliśmy też o skutkach nadużywania soli.

ciasto
Fot. YouTube/cookrate.polska

Źródło: YouTube/cookrate.polska

Zdjęcia: screen YouTube/cookrate.polska

Do sprzedaży trafił rzekomo polski bób. Ekspert komentuje: „Być może to sprzedawcy zostali wprowadzeni w błąd”
Strzelczyk pokazał swój sposób na wiosenną zupę. Nie uwierzysz jakie składniki połączył w 1 garnku
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy