Kucharz zdradził sposób na ekspresowe małosolne. Niepotrzebny jest słój ani zalewa
Znany na YouTubie kucharz zdradził swój szybki sposób na ogórki małosolne. Co najlepsze, nie musisz przygotowywać zalewy, a cały proces zajmie maksymalnie dobę. Koniecznie musisz wypróbować ten patent, ogórki będą gotowe raz-dwa. Koniecznie czytaj dalej, a dowiesz się, jak to zrobić.
Ogórki małosolne od kucharza z Internetu
Nie czekaj na sezon ogórków małosolnych, tylko zrób je już teraz. Jest to możliwe dzięki metodzie znanego kucharza , który swój przepis przedstawił na kanale Kocham Gotować . Nie musisz mieć nawet słoja do robienia ogórków.
Poznaj ten niezwykły przepis i zaskocz domowników. Będą zdziwieni, że już teraz mają okazję zjeść pyszne ogórki małosolne. Poniżej znajdziesz listę potrzebnych składników oraz szybki przepis. Z przepisem Piotra Ogińskiego na pewno się uda.
Nie tylko ogórki
Do przygotowania będziesz potrzebować przede wszystkim świeżych i dobrej jakości ogórków. To najważniejszy składnik, dlatego zadbaj, aby były doskonałe. Oprócz produktów spożywczych, które znajdziesz na liście poniżej, będziesz potrzebowała także szczelnie zamykany woreczek foliowy.
Składniki:
- 2 kg ogórków gruntowych
- 8 ząbków czosnku
- 2 czubate łyżeczki soli kamiennej
- 1 gałązka kopru
- 8 liści lubczyku
- kawałek chrzanu
Szybki przepis na ogórki małosolne
Ogórki dokładnie umyj i wyszoruj. Najlepiej będzie, jeżeli zostawisz je do namoczenia na około 3 minuty. Następnie odetnij końcówki ogórków i przełóż je do dużej miski.
Zasyp warzywa solą oraz dodaj obrany i rozgnieciony czosnek. Chrzan obierz i pokrój w cienkie plastry, a następnie dodaj je do miski. Na koniec wsyp koper oraz liście lubczyku. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Następnie przełóż ogórki z dodatkami do foliowego, szczelnie zamykanego woreczka. Woreczek zamknij, a następnie odłóż na 24 godziny. Tylko nie chowaj go do lodówki. Mają przebywać w temperaturze pokojowej. Sprawdź patent na mizerię oraz poznaj przepis na pyzy z 1871 roku .