Tę sałatkę podaję nie tylko na święta. Jest charakterna i sycąca dzięki 2 składnikom

Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, które należy przeżyć w miłej atmosferze pełnej miłości, radości i zrozumienia. Te Święta są jednym z najważniejszych wydarzeń w świecie Kościoła oraz idealną okazją na miło spędzony czas. A do tego z pewnością przydadzą się przepyszne dania wielkanocne, a konkretnie sałatka, która wyróżnia się sytością i charakterem.
Potrawy na Święta
Święta Wielkanocne to bardzo ważny czas. Przeżywamy wtedy Triduum Paschalne, święcimy pokarmy, a także świętujemy zmartwychwstanie Chrystusa. Zarówno niedziela, jak i Poniedziałek Wielkanocny to dni spotkań rodzinnych, podczas których możemy spędzić czas w magicznej atmosferze stworzonej przez nieziemski klimat, na który z pewnością składają się dania wielkanocne, znajdujące się na stole oraz liczne ozdoby takie jak pisanki, stroiki, czy figurki.
Sałatka chrzanowa to świetna propozycja, aby pozytywnie zaskoczyć pozostałych gości. Podanie czegoś nowego podczas rodzinne obiadu lub śniadanie z pewnością będzie czymś ciekawym, szczególnie jeśli sałatka jest tak smaczna. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.

Sałatka Chrzanowa na Wielkanoc
Sałatka chrzanowa to danie sycące, ponieważ ma zawiera sporą ilość ryżu, oraz z charakterem, ze względu na obecność chrzanu. To wszystko czyni ją idealną kandydatką na obecność na stole wielkanocnym. Do jej przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- pęczek szczypiorku z dymki
- 4 łyżeczki tartego chrzanu
- 4 łyżki majonezu
- pieprz
- sól
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować pyszną sałatkę chrzanową?
Sałatka chrzanowa to zdecydowanie przysmak, który zrobi furorę w czasie Świąt Wielkanocnych.
W pierwszej kolejności gotujemy i studzimy ryż. Następnie przekładamy go do dużej miski, po czym dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Jajka ugotowane na twardo również drobno kroimy i dodajemy do reszty składników. Kukurydzę odsączamy z zalewy i także wrzucamy do miski.
Całość wzbogacamy również posiekanym szczypiorkiem. Na koniec dodajemy 4 łyżki chrzanu i tyle samo majonezu. Doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.

Na koniec dekorujemy sałatkę posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowany przysmak z pewnością zasmakuje wszystkim gościom podczas Świąt Wielkanocnych.
Sprawdź przepis na pyszne ciasto drożdżowe. Zobacz, jak poprawnie zakonserwować kiełbasę.






































