Moja mama je tę zupę i schudła już 2 kg. Jest prosta i bardzo sycąca
Wypróbuj świetny przepis, z którym zgubisz zbędne kilogramy. Odchudzanie nigdy nie było tak proste, a przede wszystkim smaczne. Ugotuj tę zupę i o wszystkich jej zaletach przekonaj się sama. Efekt chudnięcia gwarantowany.
Doskonały sposób na odchudzanie
Odchudzanie to jedna z najtrudniejszych rzeczy, z jakimi mierzy się czasami człowiek. Nawet nie chodzi o to, że niektóre dania z diety mogą być niesmaczne. Najgorsze jest poddanie się reżimowi jadłospisu i trzymanie się wytycznych.
Na szczęście istnieje zupa , która odmieni każdą dietę, a w dodatku sprawi, że schudniesz w szybkim tempie. Przepis dostałem od mamy, która w stosunkowo krótkim czasie z tym daniem schudła już 2 kilogramy. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko poznaj poniższy przepis i zrób ją w swoim domu.
Co będzie ci potrzebne
Pierwsze skrzypce w tej zupie na odchudzanie grają warzywa. To one sprawiają, że zupa jest syta, a przy tym pozytywnie wpływa na pozbycie się kilku kilogramów. Oprócz nich potrzebujesz także innych produktów, dzięki którym danie nabierze odpowiedniego smaku. Wszystkie składniki umieszczono na liście poniżej. Zdjęcia w artykule pochodzą z kanału Zdrowe przepisy , który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 1 marchew
- 200 g selera naciowego
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- ½ główki kapusty
- 1 pomidor
- 1 l wody
- 400 ml soku pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 40 ml oleju słonecznikowego
- 1 natka pietruszki
- pieprzem
- sól
Zupa na odchudzanie - przepis
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej olej i podgrzej go. Wsyp cebulę i zeszli ją. W czasie smażenia przygotuj inne warzywa. Marchew obierz, przekrój na pół i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj ją do cebuli i podsmaż.
Umyty seler pokrój i wsyp go do garnka. Obie papryki drobno posiekaj w cienkie, krótkie paski i dodaj je do reszty składników. Kapustę pokrój i wsyp ją do garnka. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie zalej je wodą. Garnek przykryj i doprowadź do zagotowania, a następnie gotuj przez 10 minut.
Umyj pomidora, a następnie zetrzyj je na dużych oczkach tarki. Powstałą pulpę dodaj razem z sokiem pomidorowym do zupy. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i przełóż go do zupy. Przypraw pieprzem oraz solą. Wymieszaj, a następnie gotuj zupę na średnim ogniu przez 20 minut. Po tym czasie zblenduj zupę i podawaj ją z drobno posiekaną natką pietruszki. Sprawdź przepis na obiadową zapiekankę oraz poznaj przepis na ciasteczka z trzech składników .