Smakosze.pl Przepisy Moja mama je tę zupę i schudła już 2 kg. Jest prosta i bardzo sycąca
Fot. YouTube/ Zdrowe Przepisy

Moja mama je tę zupę i schudła już 2 kg. Jest prosta i bardzo sycąca

23 czerwca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Wypróbuj świetny przepis, z którym zgubisz zbędne kilogramy. Odchudzanie nigdy nie było tak proste, a przede wszystkim smaczne. Ugotuj tę zupę i o wszystkich jej zaletach przekonaj się sama. Efekt chudnięcia gwarantowany.

Doskonały sposób na odchudzanie

Odchudzanie to jedna z najtrudniejszych rzeczy, z jakimi mierzy się czasami człowiek. Nawet nie chodzi o to, że niektóre dania z diety mogą być niesmaczne. Najgorsze jest poddanie się reżimowi jadłospisu i trzymanie się wytycznych.

Na szczęście istnieje zupa , która odmieni każdą dietę, a w dodatku sprawi, że schudniesz w szybkim tempie. Przepis dostałem od mamy, która w stosunkowo krótkim czasie z tym daniem schudła już 2 kilogramy. Nie zastanawiaj się dłużej,  tylko poznaj poniższy przepis i zrób ją w swoim domu.

smażenie zupa.jpg
Fot. YouTube/ Zdrowe Przepisy
Cukinia zalana tą zalewą smakuje jak ananas. Co roku robię więcej niż jedną porcję

Co będzie ci potrzebne

Pierwsze skrzypce w tej zupie na odchudzanie grają warzywa. To one sprawiają, że zupa jest syta, a przy tym pozytywnie wpływa na pozbycie się kilku kilogramów. Oprócz nich potrzebujesz także innych produktów, dzięki którym danie nabierze odpowiedniego smaku. Wszystkie składniki umieszczono na liście poniżej. Zdjęcia w artykule pochodzą z kanału Zdrowe przepisy , który znajdziesz na YouTubie.

Składniki:

  • 1 marchew
  • 200 g selera naciowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • ½ główki kapusty
  • 1 pomidor
  • 1 l wody
  • 400 ml soku pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 ml oleju słonecznikowego
  • 1 natka pietruszki
  • pieprzem
  • sól

Zupa na odchudzanie - przepis

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej olej i podgrzej go. Wsyp cebulę i zeszli ją. W czasie smażenia przygotuj inne warzywa. Marchew obierz, przekrój na pół i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj ją do cebuli i podsmaż.

Umyty seler pokrój i wsyp go do garnka. Obie papryki drobno posiekaj w cienkie, krótkie paski i dodaj je do reszty składników. Kapustę pokrój i wsyp ją do garnka. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie zalej je wodą. Garnek przykryj i doprowadź do zagotowania, a następnie gotuj przez 10 minut.

Umyj pomidora, a następnie zetrzyj je na dużych oczkach tarki. Powstałą pulpę dodaj razem z sokiem pomidorowym do zupy. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i przełóż go do zupy. Przypraw pieprzem oraz solą. Wymieszaj, a następnie gotuj zupę na średnim ogniu przez 20 minut. Po tym czasie zblenduj zupę i podawaj ją z drobno posiekaną natką pietruszki. Sprawdź przepis na obiadową zapiekankę oraz poznaj przepis na ciasteczka z trzech składników .

gotowa zupa.jpg
Fot. YouTube/ Zdrowe Przepisy
Żaden słoik z solą. Zalewam koperek tym składnikiem i mrożę, ten patent bije na głowę inne
Najlepsze ogórki małosolne robię bez zalewy. Znajomi błagają mnie o przepis
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy