Smakosze.pl Przepisy Najlepszy przepis na pastę z makreli. Sekret tkwi w uwielbianym dodatku
Fot. Canva/arfo

Najlepszy przepis na pastę z makreli. Sekret tkwi w uwielbianym dodatku

25 stycznia 2025

Jaka pasta będzie najlepsza do chleba? Bez dwóch zdań to pasa z makreli. Uwielbiany dodatek sprawia, że jej smak jest nie do podrobienia. Przepis przyda się w każdym domu.

Pasta z makreli, czyli apetyczny dodatek

Kanapki często lądują na naszym stole . Podajemy ja na śniadanie, zabieramy do pracy lub jadamy na kolację. Dlatego warto przyrządzić pastę , która będzie idealna do pieczywa. Warto zerknąć na przepis na smakowitą pastę z makreli do chleba . Jej smak wart jest odtworzenia.

Do pasty trafia też uwielbiany i zdrowy dodatek. Wspaniale podkręca on smak pasty z makreli. Mowa o ogórku kiszonym , który jest pyszny, kwaskowaty do ryby pasuje jak ulał . Przepis jest prosty. Z kilku produktów przyrządzimy pastę z makreli pełną smaku.

pasta z makreli
Fot. Canva/arfo
Taki kurczak to niebo w gębie. Te kotlety wygrywają z mielonymi i schabowymi

Jak przygotować pastę z makreli z ogórkiem kiszonym?

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 4 jajka
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie pasty z makreli zaczniemy od ugotowania jajek i odstawienia ich potem do ostygnięcia. Następnie obieramy je i rozgniatamy widelcem. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości. Cebulę i ogórki kiszone drobno kroimy . Łączymy z rozdrobnioną makrelą.

Dodajemy też wcześniej przygotowane jajka, majonez, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem . Składniki dokładnie mieszamy. Gotową pastę z makreli możemy schłodzić w lodówce.

Przepis dla każdego smakosza

Przepis na pastę z makreli z ogórkiem kiszonym zapewnia pyszny efekt . Tak dobrej pasty z makreli na pewno jeszcze nie jedliście. Ryba połączona z jajkiem i dodatkowo z ogórkiem kiszonym, to prawdziwy rarytas.

Pastę robi się w bardzo prosty sposób, z którym każdy sobie poradzi. Dlatego koniecznie trzeba wypróbować tę recepturę. Smak pasty z makreli jest wyśmienity. W połączeniu ze świeżym pieczywem pasta jest idealna . Pisaliśmy, jak zrobić ciastka rozetki na Tłusty Czwartek . Informowaliśmy, ile kosztuje najdroższe masło świata .

pasta
Fot. Canva

Źródło: smakota.pl

Dzieci poprosiły mnie o to ciasto. „Pszczółka” okazała się strzałem w 10
UOKiK grzmi na klientów, to może być uznane za kradzież. Uważaj co robisz w sklepie
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy