Najlepszy przepis na pastę z makreli. Sekret tkwi w uwielbianym dodatku
Jaka pasta będzie najlepsza do chleba? Bez dwóch zdań to pasa z makreli. Uwielbiany dodatek sprawia, że jej smak jest nie do podrobienia. Przepis przyda się w każdym domu.
Pasta z makreli, czyli apetyczny dodatek
Kanapki często lądują na naszym stole . Podajemy ja na śniadanie, zabieramy do pracy lub jadamy na kolację. Dlatego warto przyrządzić pastę , która będzie idealna do pieczywa. Warto zerknąć na przepis na smakowitą pastę z makreli do chleba . Jej smak wart jest odtworzenia.
Do pasty trafia też uwielbiany i zdrowy dodatek. Wspaniale podkręca on smak pasty z makreli. Mowa o ogórku kiszonym , który jest pyszny, kwaskowaty do ryby pasuje jak ulał . Przepis jest prosty. Z kilku produktów przyrządzimy pastę z makreli pełną smaku.
Jak przygotować pastę z makreli z ogórkiem kiszonym?
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- 4 jajka
- 3 ogórki kiszone
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
Przygotowanie pasty z makreli zaczniemy od ugotowania jajek i odstawienia ich potem do ostygnięcia. Następnie obieramy je i rozgniatamy widelcem. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości. Cebulę i ogórki kiszone drobno kroimy . Łączymy z rozdrobnioną makrelą.
Dodajemy też wcześniej przygotowane jajka, majonez, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem . Składniki dokładnie mieszamy. Gotową pastę z makreli możemy schłodzić w lodówce.
Przepis dla każdego smakosza
Przepis na pastę z makreli z ogórkiem kiszonym zapewnia pyszny efekt . Tak dobrej pasty z makreli na pewno jeszcze nie jedliście. Ryba połączona z jajkiem i dodatkowo z ogórkiem kiszonym, to prawdziwy rarytas.
Pastę robi się w bardzo prosty sposób, z którym każdy sobie poradzi. Dlatego koniecznie trzeba wypróbować tę recepturę. Smak pasty z makreli jest wyśmienity. W połączeniu ze świeżym pieczywem pasta jest idealna . Pisaliśmy, jak zrobić ciastka rozetki na Tłusty Czwartek . Informowaliśmy, ile kosztuje najdroższe masło świata .
Źródło: smakota.pl