Smakosze.pl

Screen z filmu na YouTube z kanału Schnelle Rezepte

Najprostsze ciasto bez pieczenia z 2 składników. Przygotujesz je w 5 minut

1 Października 2022

Autor tekstu:

Aleksandra Proch

Czy da się przygotować pyszne ciasto bez mąki i cukru? Oczywiście, pod warunkiem, że będzie nim nasze ciasto bez pieczenia z 2 składników. Błyskawiczny deser z bananów i czekolady to prawdziwy hit. Przygotujesz go dosłownie w 5 minut.

Do tego przepisu na ciasto bez pieczenia z 2 składników najlepiej nadadzą się przejrzałe banany. Jeśli chodzi o czekoladę, to użyj swojego ulubionego rodzaju. Gorzka, mleczna a może biała? Niezależnie od wyboru ten deser na pewno się uda dzięki pomysłowi z kanału na YouTube o nazwie Schnelle Rezepte, z którego pochodzi powyższe zdjęcie.

Przepis na ciasto bez pieczenia z 2 składników

Składniki:
  • 3 banany, najlepiej przejrzałe

  • 2 tabliczki ulubionej czekolady (po 100 g każda)

Jak błyskawicznie przygotować ciasto bez pieczenia z 2 składników?

Owoce na ciasto bez pieczenia z 2 składników obierz ze skórki. Podziel je na mniejsze kawałki i wsadź do blendera. Zmiel na gładkie puree. Jeśli nie masz blendera, możesz rozgnieść banany za pomocą widelca.

Czekoladę do ciasta bez pieczenia z dwóch składników podziel na kostki. Rozpuść ją w kąpieli wodnej lub z pomocą mikrofalówki. Odstaw do ostygnięcia. Czekolada nie powinna być gorąca, ale nadal musi zachować swoją płynną postać.

Połącz puree bananowe z płynna czekoladą. Ciasto bez pieczenia z 2 składników dokładnie wymieszaj, aż zacznie gęstnieć. Następnie przelej je do niewielkiego naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia.

Ciasto bez pieczenia z 2 składników wstaw do lodówki pod przykryciem do całkowitego zastygnięcia. Powinno zająć to ok. 4-5 godzin. Po tym czasie deser jest gotowy do podania. Wypróbuj przepis na to ciasto bez pieczenia z galaretką . Na spotkania towarzyskie sprawdzi się eleganckie ciasto o smaku kawy .

Canva / Tomsmith585
Canva / Tomsmith585

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: YT/Schnelle Rezepte

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Jak zrobić gęsty i gładki lukier do pierniczków? Dzielimy się niezawodnym sposobem
Czytaj więcej >

Przepisy

To ulubiona surówka w moim domu. Pasuje do wszystkiego, a składniki kosztują grosze
Czytaj więcej >

Przepisy

Biorę parówki i zapiekam je w prostym cieście. Mój mąż taką ciepłą kolację mógłby jeść codziennie
Czytaj więcej >

Przepisy

Ta sałatka robi co roku furorę podczas świąt. Klejnot stołu smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Czytaj więcej >

Przepisy

Na Wigilię podam fenomenalne krokiety bez naleśników. Zajmują chwilę i są pyszne, nawet teściowa będzie zachwycona
Czytaj więcej >

Przepisy

Dzieciaki ciągle proszą mnie o to ciasto. Na szczęście robię je w 10 minut, a składniki i tak mam zawsze w kuchni
Czytaj więcej >
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Iwona Pavlovic serwuje na Wigilię niezwykły przysmak. Mało kto o nim słyszał
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Żaden ocet i sok z cytryny. Barszcz czerwony będzie mieć rubinowy kolor dzięki temu produktowi
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

A o śliżykach słyszeli? Wileńskie ciasteczka wigilijne, których nie można przestać jeść
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepis na ukochane danie wigilijne Magdy Gessler. Restauratorka przysięga, że to najlepszy przepis
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ogłoszono najlepsze pierogi w polskiej kuchni. Okazuje się, że wcale nie są polskie. Poznaj historyczny przepis
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Najbardziej uniwersalna sałatka śledziowa świata pochodzi ze Śląska. To danie zaspokoi każdy gust
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Iwona Pavlovic serwuje na Wigilię niezwykły przysmak. Mało kto o nim słyszał
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Żaden ocet i sok z cytryny. Barszcz czerwony będzie mieć rubinowy kolor dzięki temu produktowi
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

A o śliżykach słyszeli? Wileńskie ciasteczka wigilijne, których nie można przestać jeść
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepis na ukochane danie wigilijne Magdy Gessler. Restauratorka przysięga, że to najlepszy przepis
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ogłoszono najlepsze pierogi w polskiej kuchni. Okazuje się, że wcale nie są polskie. Poznaj historyczny przepis
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Najbardziej uniwersalna sałatka śledziowa świata pochodzi ze Śląska. To danie zaspokoi każdy gust
Czytaj więcej >