Nie ma lepszej zupy na odchudzanie. Smakuje obłędnie i zrobisz ją w 30 minut
Czy chcesz zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Jeśli masz taki zamiar, to polecamy zupę na odchudzanie. Zrobisz ją z kapusty, selera naciowego i jeszcze kilku innych zdrowych składników. Ta zupa na odchudzanie jest smaczna i skutecznie pomaga w schudnięciu.
Zgub kilogramy, czyli zupa na odchudzanie
Jeśli podczas wakacji wpadło wam kilka dodatkowych kilogramów, to polecamy skuteczny sposób, żeby się ich pozbyć. Czy musimy stosować drastyczne diety? Nie, lepiej postawić na zdrowe produkty, które dostarczą nam witamin i sprawią, że nie będziemy chodzić głodni.
Dlatego ugotujcie zupę na odchudzanie. Jest pełna warzyw i cennych wartości odżywczych. Tę zupę przygotujecie w 30 minut. Jest zdrowa, sycąca i pomaga w walce z dodatkowymi kilogramami.
Jak ugotować zupę na odchudzanie?
Składniki:
- cebula
- por
- marchewka
- kalarepa
- seler naciowy
- seler zwykły
- 100 g kapusty
- 3 ziemniaki
- natka pietruszka
- 1 ½ litra bulionu warzywnego
- papryka czerwona
- 100 g kaszy kukurydzianej
Cebulę siekamy i podsmażamy w garnku na oleju. Pora siekamy i dorzucamy do smażonej cebuli. Kroimy marchewkę i selera naciowego. Wrzucamy warzywa do garnka. Na tarce ścieramy seler i kalarepę.
Dokładamy warzywa do garnka, wszystko mieszamy. Dorzucamy posiekana kapustę i paprykę. Wszystko gotujemy jeszcze 10 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym.
Zupa na odchudzanie, czyli to działa!
Kaszę kukurydzianą płuczemy i dodajemy ją do zupy. Doprawiamy przyprawami i gotujemy kolejne 10 minut. Natkę pietruszki siekamy i posypujemy nią gotową zupę. Możemy podawać ją na obiad, ale też jeść na kolację.
Zupa na odchudzanie charakteryzuje się wyjątkowym smakiem. Dzięki niemu odchudzanie stanie się łatwiejsze. Warto przyrządzić tę zupę i skutecznie pozbyć się kilogramów. Pisaliśmy o zapomnianej zupie z Podhala. Podawaliśmy przepis na marokańską zupę pomidorową.