Smakosze.pl Przepisy Nie na mleku, nie na wodzie. Owsianka na budyniu jest hitem nad hity
owsianka na budyniu
canva/Qwart

Nie na mleku, nie na wodzie. Owsianka na budyniu jest hitem nad hity

17 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Owsianka czekoladowa na budyniu jest rewelacyjną propozycją śniadaniową. Owsianka jest gotowa już po kilku minutach. Jest gęsta, słodka i bardzo czekoladowa. Śniadanie z dodatkiem banana i kostki ulubionej czekolady doda Ci energii na cały poranek.

Owsianka z budyniem czekoladowym jest hitem

Owsianka jest świetnym pomysłem na pożywne, szybkie i zdrowe śniadanie. Płatki owsiane najczęściej zalewamy mlekiem lub wodą. Agata Stawińska na swoim kanale dietetyka_w_pigulce na Instagramie, pokazała, jak zrobić śniadanie w nietypowy sposób.

Owsianka według jej przepisu smakuje obłędnie . Instagramerka gotuje mleko z płatkami owsianymi, erytrytolem i budyniem czekoladowym. Już po kilku minutach owsianka staje się gęsta i pachnie genialnie.

Owsiankę podajemy z plastrami bananów i kostką ulubionej czekolady. Szybkie śniadanie przyrządzimy w kilka minut. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z kanału dietetyka_w_pigulce na Instagramie.

Przenigdy nie wyrzucaj łodyg z brokuła. Nie żartujemy, przyrządzisz z nich najlepszy majonez, bije na głowę sklepowe

Przepis na budyniową owsiankę

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki budyniu czekoladowego
  • szklanka mleka
  • 1,5 łyżeczki cukru lub erytrytolu
  • pół banana
  • kostka ulubionej czekolady

Jak zrobić czekoladową owsiankę?

Mleko wlej do rondla. Wsyp cukier, płatki owsiane, budyń i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż powstanie gęsta masa.

Gotową owsiankę przełóż do miseczki. Udekoruj plastrami banana i kostką czekolady. Przygotuj również owsiankę pieczoną według przepisu Chodakowskiej. Który z bananów jest najzdrowszy? Nie każdy ma świadomość.

Lewandowska piecze babkę wielkanocną inaczej niż wszyscy. Używa wyjątkowej mąki
Makłowicz przypomniał przepis na prażuchy. Zapomniany przysmak wraca do łask
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Z wykształcenia jest politologiem, praca w mediach jest dla niej pasją. Początki jej kariery zawodowej w copywritingu sięgają 2019 roku. Zajmowała się szeroko pojętym e-commerce, w tym opisami produktów na strony internetowe, czy przygotowywaniem specjalistycznych artykułów. Przygodę z portalem kulinarnym Smakosze.pl rozpoczęła w 2021 roku jako redaktor. Obecnie jest wydawcą ww. portalu.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl