Smakosze.pl Przepisy Niebywałe co Strzelczyk dodaje do omleta z 4 jaj. Składniki odbierają mowę, są tak pyszne
canva/Joshua Resnick; screen z kanału Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Niebywałe co Strzelczyk dodaje do omleta z 4 jaj. Składniki odbierają mowę, są tak pyszne

19 lipca 2022

Omlet z 4 jaj jest idealną propozycją na sycące śniadanie na ciepło. Tomasz Strzelczyk urozmaica go, dodając świeże pomidory, ser żółty, grzanki z chleba i zieleniną. Całość jest niezwykle aromatyczna, a przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Spróbujecie?

Omlet Strzelczyka spodoba się każdemu amatorowi wytrawnych śniadań. Kucharz łączy ze sobą proste składniki, które każdy z pewnością ma w kuchni, a efekty są zachwycające. Lekko chrupiące grzanki, przyjemnie kontrastują z delikatną, doprawioną zieleniną, masą jajeczną z dodatkiem pomidorów. Musicie spróbować.

Przepis na znakomity omlet z 4 jaj Tomasza Strzelczyka

Składniki:

  • 4 jaja

  • 1 średnia cebula

  • 2 małe pomidory, najlepiej malinowe

  • 50 g startego na tarce sera żółtego

  • posiekana natka pietruszki i/lub koperek

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • olej rzepakowy do smażenia

  • 2 kromki chleba

Przygotowanie omletu z 4 jaj:

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na dobrze rozgrzanym oleju. Pomidory myjemy i równie z rozdrabniamy. Możemy też usunąć z nich skórkę, choć nie jest to konieczne.

Dodajemy je na patelnię, gdy cebula już nieco się zrumieni. Dalej smażymy, do czasu aż powstanie dość gęsty sos. W międzyczasie chleb kroimy w kostkę. Do miski wbijamy jaja, roztrzepujemy je widelcem.

Na patelnię wrzucamy pieczywo i całość doprawiamy sola oraz pieprzem. Gdy chleb się zrumieni, wlewamy masę jajeczną. Na koniec posypujemy danie serem i zieleniną. Smażymy na niewielkim ogniu, do momentu ścięcia jaj.

Na naszej stronie znajdziesz też inne pomysły na omlety. W tym artykule podpowiadamy jak zrobić tamagoyaki , czyli jajeczny rarytas wprost z Japonii. Ten natomiast zawiera patent na smakowitą słodką odsłonę bez dodatku jaj .

Omlet z 4 jaj jest idealnym pomysłem na sycące śniadanie
canva/Saveurs Secretes, Pexels

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: YT/ Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy