Smakosze.pl Przepisy Ostatnio dodałam to do placów ziemniaczanych. Wyszły 100 razy lepiej, każdy powinien spróbować
Fot. Canva

Ostatnio dodałam to do placów ziemniaczanych. Wyszły 100 razy lepiej, każdy powinien spróbować

6 lipca 2024

Jeśli lubisz placki ziemniaczane, ale chcesz podkręcić ich smak, postaw na ten składnik. Z nim placki ziemniaczane smakują, że palce lizać. Polecam każdemu ten sposób na to znakomite i proste danie. Wyjdzie jeszcze lepsze niż zwykle.

Tajemnica smaku placków ziemniaczanych

Placki ziemniaczane są daniem, które lubi wielu z nas . Również ja czasem je robiłam. Wychodziły dobrze, ale czegoś im brakowało . Wszystko zmienił jeden przepis, który wykorzystałam w kuchni.

Dzięki niemu placki ziemniaczane są pyszne jak nigdy dotąd. Tajemnicą ich smaku jest dodatek wędzonego boczku. Wychodzą pysznie i pachną apetycznie . Dlatego każdemu polecam ten przepis na placki ziemniaczane z boczkiem.

boczek
Fot. Canva/oceane2508
Zetrzyj cukinię na tarce i wymieszaj z kilkoma dodatkami. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie

Jak zrobić placki ziemniaczane z boczkiem?

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 300 g boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie placków ziemniaczanych zacznij od obrania ziemniaków i ich starcia . Zetrzyj też cebulę i czosnek. Do składników wbij jajko, wsyp mąkę, dopraw solą i pieprzem. Pokrój też boczek i dodaj do pozostałych składników.

Wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni i nakładaj porcje masy. Placki ziemniaczane smaż z dwóch  stron na złoty kolor. Od razu podawaj na gorąco.

Placki ziemniaczane z pożywnym dodatkiem

Placki ziemniaczane z boczkiem wychodzą bardzo smaczne i pożywne. To danie zaspokoi apetyt nawet największych głodomorów . Takie placki możesz podać z odrobiną kwaśnej śmietany, sosem grzybowym lub ulubioną surówką.

Boczek znakomicie podkręca smak tego lubianego dania . Warto skorzystać z tego przepisu i zrobić placki w zupełnie nowej wersji. Wychodzą, że palce lizać. Pisaliśmy o tym, jakiego mięsa mielonego nie powinniśmy kupować. Podawaliśmy przepis na naleśniki na babcinym rarytasie.

placki ziemniaczane
Fot. Canva/Azurita
Latem zawsze robię taką młodą kapustę. To najlepszy obiad na upały, podziękujesz za ten przepis
Wypróbowałam przepis siostry Anastazji na leczo. Jeden kęs i już wiedziałam co o nim myśleć
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy