Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Pieczyńska pokazała przepis na małosolne i wkurzyła fanów. Wytknęli jej ogromny błąd
canva/Daxus; IG/pieczynskaofficial

Pieczyńska pokazała przepis na małosolne i wkurzyła fanów. Wytknęli jej ogromny błąd

27 lipca 2023

Ogórki małosolne mają wielu zwolenników, a niemal każdy robi je inaczej. Małgorzata Pieczyńska pokazała ostatnio swój sposób na ten sezonowy rarytas. Jedna rzecz ogromnie zaskoczyła odbiorców. Aktorka zagotowała zalewę ze słoika i jeszcze wrzącą ponownie zalała warzywa. Dla wielu takie postępowanie jest pomyłką.

Internauci krytykują ogórki małosolne Małgorzaty Pieczyńskiej

Chrupiące, lekko słone ogórki małosolne z łatwością przygotujecie w domu. Pewną trudność stanowić może jedynie wybór odpowiedniego przepisu. Okazuje się bowiem, że opcji przygotowania jest kilka.

Małgorzata Pieczyńska, która zdecydowała się podzielić ze swoimi fanami recepturą na letni smakołyk, dowiedziała się, że źle podchodzi do zadania. Pod jej filmem zamieszczonym na Instagramie pojawiło się wiele krytycznych komentarzy. Odbiorcom nie spodobało się gotowanie zalewy.

Babcia pokazała mi jak zrobić syrop z mięty. Nie spotkałam takiego w żadnym sklepie

Ogórki zalewamy zimną wodą

Internetowi eksperci nie pozostawili na Pieczyńskiej suchej nitki. Skomentowany został niemal każdy aspekt przygotowywania ogórków. Największe oburzenie wywołało jednak podgrzewanie wody z solą:

Wszystko, co cenne zostaję zabite przez gotowanie tej zalewy. Może i domowe, ale wystarczy zalać gorącą wodą z solą kamienna niejodowaną — zauważa jedna z komentatorek.

Inna się z nią zgadza, choć jej zdaniem woda przy zalewaniu musi być zimna:

Gotuje wodę przed i zalewam wystudzoną. Ogórki są mega pyszne — pisze.

W jej wypowiedzi nie brakuje odniesienia do użytych przez Pieczyńską przypraw:

Jeśli da się za dużo chrzanu, ogórki bardziej nim przejdą. To samo tyczy się czosnku. [...] Wszystko z umiarem — czytamy, odnosząc wrażenie, że zarzuca aktorce właśnie przesadę.

Ciężko jest sprostać oczekiwaniom osób z Internetu.

Ogórki małosolne czy kiszone?

Małgorzata Pieczyńska napisała, że wyjawia przepis na te pierwsze. W komentarzach natomiast pojawiają się już najróżniejsze przepisy. Zdania na temat temperatury solanki i ilości przyprawy, którą należy zastosować są mocno podzielone. Podobnie rzecz się ma z dodatkiem liści wiśni czy porzeczki — jedni uważają je za konieczne, inni unikają.

Jeśli po lekturze znalezionych w Internecie patentów wciąż macie wątpliwości jak zrobić dobre ogórki, zerknijcie na naszą stronę. Znajdziecie tam m.in. sprawdzony przepis na ogórki kiszone , a także informacje jak przygotować ogórki małosolne w woreczku , na których temat fani Małgorzaty Pieczyńskiej także mają swoją opinię.

Źródło: IG/pieczynskaofficial

Zapomnij o cebuli. Pierogi ruskie z tym dodatkiem będą wprost idealne na upał
Bosacka przestrzega przed pewnymi jagodziankami. Podpowiada też, jak wybrać najsmaczniejsze
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy