Smakosze.pl Przepisy Strzelczyk wziął kiełbasę i pokazał cudowny patent na obiad. Wszystko zrobił w jednym garnku
YouTube/@ODDASZFARTUCHA

Strzelczyk wziął kiełbasę i pokazał cudowny patent na obiad. Wszystko zrobił w jednym garnku

23 stycznia 2024

Dania jednogarnkowe to doskonała propozycja dla zabieganych i zapracowanych smakoszy. Tomasz Strzelczyk z kiełbasy robi obiad, który smakuje i syci. Warto wykorzystać przepis znanego kucharza w swojej kuchni.

Kiełbasa, czyli patent na obiad od Strzelczyka

Czy kiełbasę można podać na obiad? Tak, ale nie samą, dołóż jeszcze kilka składników do garnka. Wykorzystaj patent kucharza Tomasza Strzelczyka na smaczny obiad jednogarnkowy. Znany kucharz przyrządza go z dodatkiem ziemniaków, cukinii i papryki.

Kilka składników i znakomite danie jednogarnkowe raz-dwa jest gotowe. Taki obiad jest aromatyczny i bardzo pożywny, dlatego zasmakuje całej rodzinie. Przepis Tomasza Strzelczyka możesz zobaczyć na jego kanale YouTube Oddaszfartucha. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

obiad
YouTube/@ODDASZFARTUCHA
Ostatnio zamiast gołąbków zrobiłam tę zapiekankę. Wyszła tak dobrze, że mąż prosi o nią co tydzień

Jak zrobić danie jednogarnkowe z przepisu Tomasza Strzelczyka?

Składniki:

  • ¼ kg kiełbasy
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • ½ cukinii
  • kurkuma
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie dania zacznij od pokrojenia w kostkę kiełbasy i podsmażenia jej z cebulą, marchewką i papryką w garnku . Dodaj cukinię, pokrojone ziemniaki i zetrzyj czosnek. Dosyp słodką paprykę, kurkumę, sól i pieprz.

Wszystkie składniki wymieszaj, dolej wodę tak, by przykryła zawartość garnka. Przykryj i duś około 30 minut. Po upływie tego czasu danie jednogarnkowe jest już gotowe do podania. Potrawę posyp posiekaną natką pietruszki.

Danie jednogarnkowe na zimowy obiad

Danie jednogarnkowe z przepisu Tomasza Strzelczyka pięknie pachnie i wspaniale smakuje. Doskonale nasyci i rozgrzeje zimą . Sprawi, że nikt od stołu nie odejdzie głodny. Kiełbasa z ziemniakami, warzywami i aromatycznymi przyprawami tworzy pyszną całość.

Zrób obiad tak, jak Tomasz Strzelczyk i ciesz się znakomitym smakiem tego jednogarnkowego dania. Przyrządzenie tego posiłku nie zajmie zbyt wiele czasu, a dostarczy mnóstwo smaku. Pisaliśmy o tym, jak zrobić frytki z przepisu Roberta Makłowicza. Podawaliśmy też przepis na zapiekankę z ziemniaków i mięsa mielonego.

obiad
YouTube/@ODDASZFARTUCHA
Zetrzyj ziemniaki, podsmaż na patelni i ułóż mięso mielone. Przy tym placki ziemniaczane mogą się schować
Ulep kulki z ciasta i zrób wgłębienie szklanką. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy