Smakosze.pl Przepisy Ta pasta z makreli jest lepsza niż sushi i tatar razem wzięte. Przepis podbija sieć
Canva / wideonet ; Facebook / Nathallae - Natalia Maszkowska

Ta pasta z makreli jest lepsza niż sushi i tatar razem wzięte. Przepis podbija sieć

29 listopada 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Przedstawiamy recepturę na pyszną i zdrową przekąskę. Przepis ten już od długiego czasu zdobywa serca internautów. Kilka prostych składników łączy się w niezwykle apetyczną całość. W roli głównej tania i uwielbiane przez wiele osób wędzona makrela.

Pasta z makreli to prawdziwy hit

Zapomnij o nudnych śniadaniach i zapychających przekąskach Przygotuj tę pastę z makreli, a już zawsze będziesz mieć co wrzucić na ząb. Rozsmaruj ją na chlebie, lub zawiń w chrupiący liść sałaty. Niezależnie, który wariant wybierzesz, pasta smakować będzie wyśmienicie.

Do pasty z makreli potrzebujesz zaledwie kilku składników. Większość z nich zapewne masz już w swoich zapasach. Pokrój, wymieszaj i ciesz się doskonałym smakiem. Do tej pasty z makreli będziesz wracać co i raz.

pasta z makreli.jpg
Canva / Monkey Business Images
Anna Lewandowska piecze lepszy makowiec niż inni. Na widok tego, co wyciąga z piekarnika Polaków ogarnia zdziwienie

Przepis na najlepszą pastę z makreli

Składniki:

  • 1 duża makrela
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • pęczek koperku
  • 1-3 ogórki kiszone
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • pieprz
  • sól
  • 8 jajek

Jak zrobić obłędną pastę z makreli?

Przygotowanie pasty z makreli zacznij od oczyszczenia ryby . Starannie obierz mięso ze skóry i ości, rozdrobnij. Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz . Pokrój je w kostkę.

Oba składniki przełóż do dużej miski . Dodaj majonez oraz oba rodzaje papryki. Wszystko razem zblenduj na gładką masę .

Ogórki do pasty z makreli pokrój w kosteczkę, a koperek posiekaj . Dodaj je do zmiksowanych składników. Wszystko dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną musztardy . Przepyszna i aromatyczna pasta gotowa jest do podania . Przekonaj się, że wędzona makrela jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa . Trudno uwierzyć, co jest głównym składnikiem tego obłędnego smarowidła .

pasta z makreli.jpg
Canva / arfo

Źródło: Facebook / Nathallae - Natalia Maszkowska

To najlepsza sałatka na andrzejki. Bije na głowę nawet jarzynową, słodki dodatek zachwyci każdego
Zanim zaczniesz lepić wigilijne pierogi zrób to. Przewidujące osoby wyjmują je z zamrażarki kiedy trzeba
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy