Ta surówka jest pyszna oraz pełna witamin. Zrobisz ją w kilka chwil, a smakuje lepiej, niż w restauracji
Czy lubicie jeść surówki? Ja za nimi przepadam! Polecam doskonały przepis na szybką surówkę, która jest prawdziwą bombą witaminową. Smakuje lepiej niż w restauracji i będzie idealna nie tylko do dań obiadowych.
Surówka, czyli szybka i pyszna
Czy brakuje ci czasem pomysłu na przyrządzenie surówka? Ja miałam taki problem, ale odkryłam świetnym przepis na błyskawiczną surówkę. Zrobisz ją bardzo szybko, a jej smak jest lepszy od surówek z restauracji. Surówka z kapusty, pora i marchewki jest prawdziwą bombą witaminową.
Dzięki tej surówce dostarczysz swojemu organizmowi witamin i minerałów. Znajdziesz w niej takie witaminy jak: B, E, A, K, C oraz potas, magnez i żelazo. Oprócz tego ta surówka gwarantuje wyborny smak. Polecam przepis na tę szybką surówkę.
Jak przygotować szybką surówkę?
Składniki:
- pół białej kapusty
- czerwona papryka
- 3 ogórki kiszone
- por
- marchewka
- natka pietruszki
- ocet winny
- lub sok z cytryny
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Kapustę szatkujemy, paprykę ogórki i por kroimy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki razem mieszamy.
Siekamy natkę pietruszki i dodajemy do miski z pozostałymi pokrojonymi warzywami. Dodajemy ocet winny. Możemy użyć tez soku z cytryny. Do warzyw dodajemy ocet i oliwe. Doprawiamy solą i pieprzem.
Surówka doda ci zdrowia i energii
Surówkę możemy przed podaniem schłodzić w lodówce. Jest bardzo zdrowa, pożywna i dodaje energii. Smakuje lepiej niż w restauracji, a używam do jej zrobienia octu winnego i oliwy z oliwek. Gdy nie masz octu, to możesz użyć soku z cytryny.
Ta surówka pasuje do dań obiadowych, ale też może być uzupełnieniem kanapek lub przekąsek. Będzie smakować nie tylko dorosłym, ale tez dzieciom. Dokładki będą konieczne. Pisaliśmy o surówce z czerwonej kapusty. Polecaliśmy też przepis na surówkę z marchewki.
Źródło: YouTube/@ZPasjadoGotowania