Ta surówka z marchewki jest lepsza niż z restauracji. Wszystko przez ten chrupiący dodatek
Surówka z marchewki może być smacznym dodatkiem do jesiennego obiadu. Dzięki temu przepisowi będzie smakować jak z restauracji. Wszystko za sprawą jednego pysznego składnika. Zróbcie surówkę z marchewki, bo jest pyszna i zdrowa.
Surówka z marchewki do jesiennego obiadu
Czy jadacie surówki? Warto włączyć je do swojej diety, bo są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe. Możemy przyrządzić surówkę z marchewki. To warzywo jest niezłą bombą witaminową. Wzmocni nas i uchroni przed anemią. Do tego jedzenie marchewki wspomaga pracę układu trawiennego.
Polecam doskonały przepis na surówkę z marchewki. Jej smak można porównać do specjału z restauracji. Wszystko dlatego, że do surówki dodajemy sezam . Jego smak w połączeniu z marchewką daje pyszny efekt. Zróbcie tę surówkę do jesiennego obiadu.
Jak zrobić surówkę z marchewki z sezamem?
Składniki:
- 4 marchewki
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki z marchewki zaczynamy od obrania, umycia i starcia marchewki na tarce o dużych oczkach. Następnie sezam prażymy na suchej patelni do momentu, aż będzie przyjemnie pachniał. Teraz startą marchewkę możemy wymieszać z sezamem.
Do tych składników dodajemy jogurt naturalny, majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Nasza surówka z marchewki jest już gotowa do podania.
Surówkę z marchewki wzbogaci smak sezamu
Surówkę z marchewki przygotujemy bardzo szybko. Dodatek sezamu sprawi, że zyska ona wyjątkowy smak i aromat. Taka surówka pasuje do mięs smażonych, duszonych i pieczonych. Jest też tania i do tego obłędnie smaczna.
Dostarczy nam wielu witamin i wrażeń smakowych. Gdy podamy ją z ziemniakami, koperkiem i mięsem, takie połączenie będzie na pewno wszystkim smakowało . Tę surówką polubią też najmłodsi smakosze. Warto ją przyrządzić na jesienny obiad. Pisaliśmy o tym, jak zrobić surówkę, jak z chińskiej restauracji. Podawaliśmy przepis na surówkę, która pasuje do każdego obiadu.
Źródło: dorotasmakuje.com