Ten sernik na zimno to specjalność mojej mamy. Nikt nie wierzy, z czego go robi
Zainspiruj się i na deser przygotuj sernik na zimno inaczej, bo z serków homogenizowanych. Pomimo braku twarogu ciasto wychodzi naprawdę doskonałe. Wypróbuj przepis, a smak spodoba ci się tak bardzo, że będziesz wracać do niego bardzo często. W mojej rodzinie nie znamy lepszego sposobu na sernik.
Sernik inny niż zazwyczaj
Polacy kochają ciasta . Prym wjedzie przede wszystkim sernik, który przygotować można na wiele różnych sposobów i z różnych składników. Sposobów na ten deser jest naprawdę wiele. Jednym z łatwiejszych jest to, które przygotujesz z przepisu umieszczonego poniżej.
Cały proces zajmuje chwilę, a efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania. Dowiedz się, jak je zrobić i zaskocz rodzinę. Uważaj, bo zasmakuje im na tyle, że poproszą o niejedną dokładkę.
Ten składnik jest niezbędny
Sernik z tego przepisu przygotujesz szybko, a w dodatku bez pieczenia. Głównym składnikiem ciasta jest serek homogenizowany. Nadaje on ciastu niezwykłej lekkości i wyjątkowego smaku. potrzebne będą także inne składniki. Poznasz je, kiedy zerkniesz na listę umieszczoną poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Kuchnia Pyszności , który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 800 g waniliowych serków homogenizowanych
- 400 ml + 200 ml wody
- 1 puszka brzoskwiń
- 150 g cukru pudru
- 1 opakowanie galaretki pomarańczowej
- 100 g biszkoptów
- 1 opakowanie żelatyny
- 100 g masła
- 3 żółtka
Przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych
Do garnka wlej 400 mililitrów wrzątku i rozpuść w nim jedno opakowanie galaretki. Do miski wlej 200 mililitrów ciepłej wody i rozpuść w niej żelatynę. Do miski włóż masło oraz wsyp cukier puder. Połącz oba składniki w jednolitą masę.
Stopniowo dodawaj żółtka i mieszaj składniki. Partiami włóż serek homogenizowany i poprzez mieszanie wymieszaj z nimi masę.
Wlej żelatynę i ponownie wymieszaj całość. Na spodzie okrągłej foremki ułóż biszkopty. Wylej na nią masę i równomiernie rozprowadź. Ciasto włóż do lodówki na 30 minut.
W tym czasie przygotuj brzoskwinie. Wyjmij je z puszki i odsącz. W razie potrzeby pokrój je na kawałki i ułóż na wierzchu. Następnie zalej je galaretką.
Ciasto włóż na kilka godzin do lodówki, aby stężało. Potem krój je na kawałki i podawaj na deser. Sprawdź, co wywołało burzę w komentarzach pod postem Chajzera oraz dowiedz się, kiedy solić rosół .