Smakosze.pl Przepisy Ugotuj jajka na twardo i ugnieć jak ziemniaki. Ten patent to hit w moim domu
Fot. Anna Zyśk

Ugotuj jajka na twardo i ugnieć jak ziemniaki. Ten patent to hit w moim domu

21 października 2024

Pasta kanapkowa przyda się w każdej kuchni. Teraz zrobisz ją z przepisu blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Pasta jajeczna smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem. Spróbujesz jej i pokochasz, a zrobisz w jedną chwilę.

Pasta jajeczna najlepsza od Ani Zyśk

Czym posmarować pieczywo ? Sięgnij po przepis Ani Zyśk na smaczną pastę jajeczną . Blogerka kulinarna, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie , tę pastę kanapkową robi raz-dwa. Z jajek ugotowanych na twardo i chrzanu, musztardy oraz majonezu robi pyszną pastę do chleba.

Jeszcze szczypiorek i apetyczne smarowidło do pieczywa jest gotowe. Kilka składników zapewnia doskonały efekt . Taką pastę jajeczną możesz jeść na śniadanie lub kolację. Przyda się też do kanapek do szkoły lub pracy.

Największy błąd podczas smażenia kurczaka na patelni. To dlatego jest suchy i traci smak

Pasta do chleba z jajek pełna smaku

Pasta kanapkowa z przepisu Ani Zyśk ma wyrazisty i dość ostry smak. Zawdzięcza go dodatkowi chrzanu i szczypiorkowi . Te składniki doskonale pasują do łagodnego smaku jajek . Z przygotowaniem pasty kanapkowej poradzi sobie nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni. Pasta jajeczna jest warta spróbowania. Smakuje, że palce lizać.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 15 g chrzanu
  • 15 g musztardy sarepskiej
  • 25 g majonezu szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować pastę jajeczną z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Rozdrobnij jajka ugotowane na twardo

pasta jajeczna
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Dopraw je do smaku chrzanem, musztardą, majonezem, przyprawami

pasta jajeczna
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Dołóż szczypiorek i dokładnie wymieszaj składniki . Pasta jajeczna jest gotowa. Smacznego!

pasta jajeczna
Fot. Anna Zyśk
Żadna zupa, żaden sos. Z leśnych grzybów zrobiłem wyśmienity obiad dla całej rodziny
Taką karkówkę podam w tym roku na obiad na Wszystkich Świętych. Lepszej dawno nie jadłam
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy