Ugotuj jajka na twardo i ugnieć jak ziemniaki. Ten patent to hit w moim domu
Pasta kanapkowa przyda się w każdej kuchni. Teraz zrobisz ją z przepisu blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Pasta jajeczna smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem. Spróbujesz jej i pokochasz, a zrobisz w jedną chwilę.
Pasta jajeczna najlepsza od Ani Zyśk
Czym posmarować pieczywo ? Sięgnij po przepis Ani Zyśk na smaczną pastę jajeczną . Blogerka kulinarna, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie , tę pastę kanapkową robi raz-dwa. Z jajek ugotowanych na twardo i chrzanu, musztardy oraz majonezu robi pyszną pastę do chleba.
Jeszcze szczypiorek i apetyczne smarowidło do pieczywa jest gotowe. Kilka składników zapewnia doskonały efekt . Taką pastę jajeczną możesz jeść na śniadanie lub kolację. Przyda się też do kanapek do szkoły lub pracy.
Pasta do chleba z jajek pełna smaku
Pasta kanapkowa z przepisu Ani Zyśk ma wyrazisty i dość ostry smak. Zawdzięcza go dodatkowi chrzanu i szczypiorkowi . Te składniki doskonale pasują do łagodnego smaku jajek . Z przygotowaniem pasty kanapkowej poradzi sobie nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni. Pasta jajeczna jest warta spróbowania. Smakuje, że palce lizać.
Składniki:
- 5 jajek
- 15 g chrzanu
- 15 g musztardy sarepskiej
- 25 g majonezu szczypiorek
- sól
- pieprz
Jak przygotować pastę jajeczną z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Rozdrobnij jajka ugotowane na twardo
Krok 2. Dopraw je do smaku chrzanem, musztardą, majonezem, przyprawami
Krok 3. Dołóż szczypiorek i dokładnie wymieszaj składniki . Pasta jajeczna jest gotowa. Smacznego!