Smakosze.pl Porady Ułóż plastry boczku na papierze do pieczenia i zwiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Fot. YouTube/WebspoonWorld

Ułóż plastry boczku na papierze do pieczenia i zwiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal

4 kwietnia 2024

Jesteś smakoszem bekonu? Jeśli nie wyobrażasz sobie jajecznicy lub zupy bez tego dodatku, to poznaj pewien patent. Ułóż plastry boczku na papierze do pieczenia i zwiń w rulon. Ten przydatny patent z chęcią wykorzystasz w kuchni.

Bekon na talerzu

Bekon ma wielu wiernych wielbicieli. Smakosze dodają go do jajecznicy, jajek sadzonych, zup, makaronów i innych dań. To mięso daje wiele kulinarnych możliwości . Bekon można podsmażyć na patelni lub upiec go w piekarniku. Można jeść go jako surowy dodatek do chleba, czy sałatek. Bekon świetnie smakuje też z grilla jako dodatek do szaszłyków.

Każdy wielbiciel tego mięsa ma własny, ulubiony sposób na wykorzystanie tego mięsa w kuchni. Właśnie z myślą o nich polecamy patent na boczek. Prosty sposób ułatwi prace w kuchni i przyrządzanie dań. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Webspoon. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

boczek na papierze
Fot. YouTube/WebspoonWorld
Kładę surowy makaron na patelnię i polewam oliwą. Jeszcze podziękujesz za ten przepis

Patent na boczek wart medalu

Jeśli przepadasz za boczkiem, pewnie zdarza ci się go mrozić. Jednak oddzielenie poszczególnych plastrów po wyjęciu z zamrażalnika, może stanowić wyzwanie. Teraz mrożenie boczku w plastrach i potem wykorzystywanie go podczas gotowania , jest dużo łatwiejsze. Wszystko dzięki patentowi, który polecamy każdemu smakoszowi.

Wystarczy przygotować arkusz papieru do pieczenia i ułożyć na nim plastry mięsa . Teraz trzeba zawinąć wszystko w rulon. Przydadzą się nożyce, bo rulon tniemy na około 10-centymetrowe części. Przekładamy je do woreczka strunowego i wkładamy do zamrażalnika. Dzięki temu patentowi łatwiej nam będzie oddzielić poszczególne plastry boczku.

Wykorzystaj patent na boczek w swojej kuchni

Teraz wystarczy sięgnąć po zamrożony rulon z woreczka i użyć go podczas gotowania. Z łatwością oddzielimy plastry boczku i szybko z nich skorzystamy . Teraz przygotowanie jajecznicy na takim mięsie będzie dużo szybsze. Plastry się nie sklejają i łatwo je rozdzielisz.

Warto mrozić boczek w ten sposób. Ten patent jest prosty i niezwykle przydatny. Wykorzystaj go w swojej kuchni i ciesz się gotowaniem, a potem smakiem przyrządzonych potraw. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić mięciutkie i pyszne pierogi leniwe. Radziliśmy, jak zrobić obiad z ziemniaków i boczku.

boczek na papierze
Fot. YouTube/WebspoonWorld
Takich skrzydełek nie zjesz nawet w KFC. Ich sekret tkwi w wyjątkowej marynacie
Po świątecznych ucztach zawsze gotuję taką ogórkową. Jest pyszna, lekka i bardzo zdrowa
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy