Wsyp 2 opakowania do ciasta na naleśniki. Wyjdą lekkie niczym obłok
Naleśniki lubi wielu smakoszy. Pięknie pachnąca, delikatna wersja z dodatkiem budyniu zachwyci was prostym wykonaniem i niepowtarzalnym smakiem. Dawno nie jedliście tak przyjemnego dania.
Lekkie niczym chmurka naleśniki budyniowe
Dodatek budyniu ożywi wasze naleśniki. Będą delikatne i rozpłyną się w ustach, a ich smak przebije niejeden restauracyjny specjał. Pamiętajcie, że słodka odsłona dania wymagać będzie cukru tylko wtedy, gdy kupiony proszek będzie go pozbawiony.
Składniki:
- 3 duże jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml wody gazowanej
- 2 opakowania budyniu śmietankowego (po 40 g każde)
- 20 g cukru
- 60 g mąki pszennej
- 30 ml oleju + do smażenia
Z kilku prostych składników przygotujecie znakomity deser. Zajmie to chwile czasu, ale warto uzbroić się w cierpliwość. Pokochacie je od pierwszego kęsa. Instrukcję znajdziecie w dalszej części artykułu, dostępnej pod zdjęciem.
Jak zrobić puszyste naleśniki? Wykorzystajcie budyń
W misie miksera umieszczamy jaja i ubijamy je z cukrem. Wlewamy mleko, wodę oraz olej i dokładnie mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i mąkę pszenną. Łączymy składniki.
Gdy uzyskamy jednolitą masę, s mażymy naleśniki na delikatnie natłuszczonej patelni - dodatkowy olej stosujemy tylko przed przyrządzeniem pierwszej sztuki. Zrumienione delikatnie z obu stron rarytasy odkładamy na talerz.
Jak podać naleśniki budyniowe?
Owocowe konfitury lub świeże owoce pasują do nich doskonale. Możecie też wypełnić je słodkim twarożkiem z rodzynkami lub kremem orzechowym czy czekoladowym. Wtedy polecamy dodanie plasterków banana.
Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na naleśniki. Sprawdźcie koniecznie gryczany rarytas z dwóch składników - będzie idealny na obiad. Być może skuszą was też nietypowe naleśniki z mąką kasztanową .