Smakosze.pl

Materiał YouTube z kanału Szybko Smacznie

To mój ulubiony sposób na śniadanie z jajek. Wystarczą 3 składniki i kilka minut, jajecznica się chowa

19 Sierpnia 2023

Autor tekstu:

Aleksandra Proch

Uwielbiam jeść śniadania z jajek. Dają dużo energii i zapewniają długie uczucie sytości. Kiedy znudziła mi się jajecznica, zaczęłam przyrządzać je na inny sposób. Teraz mogłabym jeść to śniadanie codziennie.

Błyskawiczne i pyszne śniadanie z jajek

Jajka to najlepszy sposób na śniadanie. Są zdrowe i korzystne dla organizmu. Ich największą zaletą jest to, że można przygotowywać je na rozmaite sposoby. Poniżej chciałam Wam pokazać mój ulubiony przepis na śniadanie z jajek.

Do przygotowania śniadania z jajek potrzebne są dosłownie 3 składniki. Przygotowanie jest proste oraz bardzo szybkie. Jest idealne na zabiegane dni, ale z przyjemnością zjesz je także w leniwy weekend. Sprawdź sama, jak pomysłowo można przygotować śniadanie z jajek.

rozbijanie jajek na śniadanie.jpg
Canva / Juanmonino
gotowa kapusta w słoikach

Ten przepis na kapustę dała mi znajoma kucharka. Sekret jej smaku tkwi w 1 dodatku, nie warto go pomijać

CZYTAJ DALEJ

Przepis na pyszne i błyskawiczne śniadanie z jajek

Składniki:
  • 3 jajka
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 pęczek koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Tak przygotujesz pyszne śniadanie z jajek

Zacznij od przygotowania pomidorów do śniadania z jajek. Umyj je i pokrój w dość grube plastry. Powycinaj z nich zielone części.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Połóż na nim pomidory, aby przykryły równomiernie dno i podsmażaj przez ok. 6 minut. W połowie tego czasu przewróć je na drugą stronę.

Warzywa dopraw do smaku solą i pieprzem. Jajka bij do miseczki, dopraw i rozkłóć na gładką masę. Wylej ją na patelnię z pomidorami i smaż pod przykryciem przez 4 minuty.

Koperek do śniadania z jajek drobno posiekaj. Posyp nim równomiernie zawartość patelni. Śniadanie z jajek przełóż na talerz. Potrawa jest gotowa do jedzenia. Te proste placuszki z jajkami to idealna propozycja na śniadanie . Jajecznica dziadka nie mogła się obejść bez tego dodatku .

śniadanie z jajek i pomidorów.jpg
Canva / letterberry
canva/nif

Ten sposób na mizerię podpatrzyłam w restauracji. Jest jeszcze bardziej orzeźwiająca

CZYTAJ DALEJ
odwracanie jajek

Po kupieniu jajek w sklepie, odwróć je do góry nogami. Nawet nie wiesz ile możesz zyskać

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Wachowicz wlewa go do rosołu zamiast maggi. Wychodzi niesamowite aromatyczny
Czytaj więcej >

Przepisy

Od lat nie dodaję do uszek suszonych grzybów. Wybieram smaczniejszy i tańszy produkt
Czytaj więcej >

Przepisy

Najlepszy sernik zrobisz bez grama sera. Zastąpisz go produktem, który na pewno masz w kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Zapomnij o frytkach. Ziemniaki pieczone w szwedzkim stylu biją je na głowę
Czytaj więcej >

Przepisy

O tej zupie pisał sam Mickiewicz, dziś budzi skrajne emocje. Nie ma bardziej kontrowersyjnego dania w polskiej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Rodzina co roku na Święta prosi mnie o tę sałatkę. Bije na głowę jarzynową i gyros
Czytaj więcej >
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dzisiaj podałam taki obiad. Nagle przy stole w moją stronę poleciał jeden komentarz
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

W bardzo starej książce znalazłam kultowy przepis na naleśniki z serem. Mistrzowskie wskazówki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Mało kto gotuje rosół tak, jak ja. Mam swoje sposoby
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Gdy odwiedzam mamę często podaje mi tę zupę. Jest pyszna, zdrowa i sycąca
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

W grudniu sypię do naleśników tę przyprawę. Smakują lepiej niż w restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Bosacka z ryby po grecku robi wykwintną zupę. Nikt nie zgadnie, co do niej wlewa
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dzisiaj podałam taki obiad. Nagle przy stole w moją stronę poleciał jeden komentarz
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

W bardzo starej książce znalazłam kultowy przepis na naleśniki z serem. Mistrzowskie wskazówki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Mało kto gotuje rosół tak, jak ja. Mam swoje sposoby
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Gdy odwiedzam mamę często podaje mi tę zupę. Jest pyszna, zdrowa i sycąca
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

W grudniu sypię do naleśników tę przyprawę. Smakują lepiej niż w restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Bosacka z ryby po grecku robi wykwintną zupę. Nikt nie zgadnie, co do niej wlewa
Czytaj więcej >