Smakosze.pl Przepisy Wzięła 1 składnik i włączyła kamerę. Jej patent na gofry to hit
Sceen z film na kanale TikTok kulinarna_maniusia

Wzięła 1 składnik i włączyła kamerę. Jej patent na gofry to hit

31 stycznia 2023

Gofry z ciasta francuskiego są smacznym, szybkim i nietypowym pomysłem na deser lub słodkie śniadanie. Wystarczy gotowa masa i gofrownica, by ciepły i przyjemny posiłek pojawił się również u was. Wykonanie jest bardzo proste, a efekty zachwycają do pierwszego kęsa. Spróbujecie?

Z gotowego ciasta francuskiego można wyczarować wiele smacznych dań. Jedna z TikTokerek postanowiła zrobić gofry. Pocięła odpowiednio ciasto i umieściła je w opiekaczu. Po kilku minutach cieszyła się zachwycającym wizualnie smakołykiem.

Przepis na gofry z ciasta francuskiego

Przygotowanie szybkiego i smacznego przysmaku z gofrownicy wymaga jedynie zakupu opakowania gotowego ciasta francuskiego w sklepie. Oprócz tego przydadzą się dodatki. Kilka propozycji przedstawiamy poniżej.

Do podania (do wyboru):

Jak zrobić gofry z ciasta francuskiego? Przepis jest niezwykle prosty

Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i doprowadzamy do temperatury pokojowej. W ten sposób uchronimy je przed pękaniem przy rozwijaniu.

Gdy już wyjmiemy je z opakowania i rozłożymy, tniemy je na prostokąty o takiej wielkości, która pozwoli zmieścić je w gofrownicy. Rozgrzewamy urządzenie i w każdej z foremek układamy po dwa kawałki masy. Zapiekamy do zrumienienia.

Gofry z ciasta francuskiego podajemy z wybranymi dodatkami. Polecamy szczególnie połączenie masła orzechowego i dżemu owocowego, a jeśli ciasto nie zawiera cukru — jajo sadzone i sałatkę.

Na naszej stronie znajdziecie inne pomysły na smakołyki z ciasta francuskiego. Spróbujcie koniecznie pysznych karnawałowych faworków wykonanych w piekarniku. Być może skusi was także prosta w wykonaniu wytrawna przekąska à la pizza .

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: TikTok/kulinarna_maniusia

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy