Smakosze.pl Produkty Biedronka rzuciła na półki zdrową rybę w dobrej cenie. Konkurencja dla mintaja i dorady
Wikimedia Commons, Borys Kozielski, CC BY 4.0 , biedronka.pl

Biedronka rzuciła na półki zdrową rybę w dobrej cenie. Konkurencja dla mintaja i dorady

7 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Wybierasz się na zakupy? Koniecznie zajrzyj do Biedronki. Od 6 marca sieć sklepów wprowadziła totalne promocje na wiele produktów spożywczych, w tym świeży filet z halibuta. Ryba jest nie tylko bardzo smaczna, ale i zdrowa.

Jak przyrządzić halibuta? Ryba posmakuje każdemu

Biedronka wprowadziła totalną obniżkę cen świeżych ryb. Do soboty możemy kupić między innymi filety z halibuta w bardzo atrakcyjnych cenach. Regularne spożywanie halibuta w krótkim czasie przyniesie zauważalne efekty.

Halibut jest rybą, którą przyrządzimy na wiele sposobów. Jest bardzo delikatna, doskonale smakuje więc ugotowana na parze, czy z piekarnika. Filety można również smażyć w panierce, jednak wtedy znacznie zwiększymy kaloryczność dania.

Rybę warto doprawić delikatnie solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Doskonale smakuje także zapieczona z natką pietruszki, świeżym czosnkiem, czy orzechami. Halibut powinien na stałe zagościć na naszych stołach, jest jedną z najzdrowszych ryb.

Buraczki zasmażane Gessler nie mają sobie równych. Sekretem smaku jest tradycyjny składnik

Filet z halibuta w Biedronce za 6,99 zł

W Biedronce od poniedziałku do soboty obowiązuje promocja na świeże ryby. Na szczególną uwagę zasługuje świeży filet z halibuta bez skóry. Kupimy go za jedyne 6,99 zł za 100 gram. Oferta dostępna jest w wybranych sklepach.

Rabat naliczany jest automatycznie. Aby skorzystać z promocji nie musimy skanować karty Moja Biedronka lub aplikacji. Halibut w innych sklepach kosztuje około 14- 16 zł za 100g. Biedronka wprowadziła więc totalną wyprzedaż.

Dlaczego powinniśmy włączyć halibuta do naszej diety?

Halibut jest bardzo łagodną w smaku rybą. Jest bogatym źródłem białka, kwasów omega- 3, selenu oraz witaminy z grupy B. To właśnie dzięki tym związkom halibut powinien znaleźć się w stałym menu każdego z nas. Ryba ma mało kalorii - porcja halibuta te to jedyne 77 kcal.

Włączenie halibuta do diety przyniesie wiele prozdrowotnych korzyści. Związki zawarte w rybie przyczyniają się między innymi do zwiększenia odporności, prawidłowej pracy serca, mózgu i całego układu nerwowego. Zmniejszy się również zły cholesterol, wyreguluje się ciśnienie krwi.

Ponadto selen wykazuje silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Zwiększa również odporność. Spożywanie ryby zapewni nam także prawidłowe funkcjonowanie całego układu pokarmowego, w tym wątroby.

Czy ryby z puszki są zdrowe? Dietetycy nie mają wątpliwości. W tym artykule dowiesz się, który olej roślinny jest najzdrowszy. Wystarczy odrobina produktu dziennie, aby szybko zauważyć efekty.

Pieczony halibut z ryżem i warzywami.jpg
canva/swalls
Czy kwasek cytrynowy to samo zło? Diagnosta laboratoryjny nie ma wątpliwości
Wsyp 1 szklankę do ciasta na naleśniki. Będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy