Smakosze.pl Przepisy Bosacka z resztek jarzynowej robi eleganckie danie. W sam raz na jutrzejszy obiad
canva/Proformabooks; IG/katarzynabosacka

Bosacka z resztek jarzynowej robi eleganckie danie. W sam raz na jutrzejszy obiad

9 kwietnia 2023

Zostało wam sporo sałatki jarzynowej i pieczywa? Przygotujcie pyszną tartę z przepisu Katarzyny Bosackiej. Nic się nie zmarnuje, a wy zjecie smaczny obiad. Wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.

Przepis na tartę z sałatką jarzynową

Patenty na proste i pełne smaku dania z resztek zawsze są w cenie. Z recepturą Bosackiej nadmiar sałatki jarzynowej czy nieco już mniej świeżego pieczywa nie będzie wam straszny. Każdy skosztuje ciepłego przysmaku.

Składniki:

  • porcja sałatki jarzynowej
  • kilka kromek czerstwego chleba
  • 1 duże jajo
  • 40-50 g ulubionego sera żółtego
  • masło i bułka tarta do zabezpieczenia formy
Anna Mucha zje na Wielkanoc “tort watróbkowy”. Przepis jest prostszy niż myślisz

Jak zrobić tartę z sałatką jarzynową? Bosacka zdradziła prosty przepis

Zaczynamy od pokruszenia chleba. Łączymy go z jajkiem i wyrabiamy do czasu, aż uzyskamy konsystencję podobną do kotletów mielonych. Masą wykładamy dno formy na tartę, uprzednio smarując je odrobiną masła i oprószając bułką tartą.

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza do zrumienienia. Następnie układamy sałatkę jarzynową i przykrywamy ją startym na tarce serem żółtym. Pieczemy jeszcze około 7 minut.

Jak podać tartę Katarzyny Bosackiej?

Danie resztkowe najlepiej smakuje po sporządzeniu. Ciepły posiłek nie wymaga już kolejnych dodatków. Jeśli macie ochotę je podkręcić, można pokusić się o ozdobienie wierzchu odrobina ketchupu.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzone przepisy na sałatkę jarzynową. Szczególnie polecamy aromatyczną odsłonę z grzybkami marynowanymi . Spróbujcie też koniecznie fit wersji bez majonezu .

Sałatka jarzynowa nie może się marnować.png
canva/fpwing

Źródło: shareinfo

Żaden majonez. Jajka zalane tym sosem najszybciej znikają ze stołu
Jak upiec schab, by nie był suchy? Ten detal jest kluczowy
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy