Smakosze.pl Produkty Dietetyk poszedł do Biedronki i wybrał najlepszą bułkę. Nie miał żadnych wątpliwości
wikimediacommons/WrS.tm.pl; canva/ffolas

Dietetyk poszedł do Biedronki i wybrał najlepszą bułkę. Nie miał żadnych wątpliwości

11 marca 2023

W Biedronce można kupić wiele podstawowych produktów spożywczych, nierzadko w niskich cenach. Jeden z dietetyków wskazał jaką bułkę jego zdaniem warto wybrać z bogatej oferty wypieków. Jego wybór padł na zdrowe pieczywo pełnoziarniste.

Dietetyk wskazał najlepszą bułkę z Biedronki

Zdaniem eksperta, zaopatrując się w pieczywo w dyskoncie, powinniśmy postawić na grahamki. Wskazuje on, że bułki te są nie tylko stosunkowo tanie — kosztują zaledwie 75 gr — ale też obfitują w błonnik.

Składające się w 53% z pełnoziarnistej mąki graham pieczywo będzie świetnym materiałem na kanapki i dodatkiem do dań. Wypiek zawiera jedynie niezbędne składniki. Trudno też doszukać się tam polepszaczy smaku.

Anna Dymna słynie z wyśmienitego żurku. Jego sekret tkwi w braku 1 składnika

Kto może sięgnąć po bułkę grahamkę?

Dietetyk poleca je przede wszystkim osobom, które chcą schudnąć, lecz zdrowe pieczywo powinniśmy spożywać na co dzień. Pełnoziarniste produkty, które obfitują w błonnik, wspomagają bowiem nasz układ trawienny w pracy i sprawiają, że dłużej czujemy się syci.

Jednak pieczywo pszenne — którym jest też bułka grahamka — nie dla wszystkich będzie bezpieczne. Zawiera bowiem gluten, który nie powinien być obecny w diecie osób chorujących na celiakię. Wszyscy inni mogą raczyć się takimi wypiekami bez obaw.

Jakie pieczywo jeszcze kupić w Biedronce?

Wspominaliśmy wcześniej o innym dietetyku , który z bogatego asortymentu Biedronki jako najzdrowszy wskazał chleb żytni bez dodatku drożdży. Takie pieczywo również będzie doskonałą bazą do przygotowania śniadania czy kolacji.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzone przepisy na pasty kanapkowe. Szczególnie polecamy prosty i smaczny smalec z fasoli . Być może skusi was też receptura na smarowidło na bazie suszonych pomidorów .

Wszyscy na to czekali. Tylko dziś w Lidlu uwielbiane mięso za ułamek ceny
Strzelczyk wziął blender i pokazał jak robi majonez. 1 dodatek jest kluczowy
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy