Smakosze.pl Przepisy Do jajecznicy dodaję ten banalny składnik. Kto raz jej spróbuje, ten sam zaczyna tak robić
Fot. YouTube/Tłuste Gary

Do jajecznicy dodaję ten banalny składnik. Kto raz jej spróbuje, ten sam zaczyna tak robić

27 kwietnia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Koniecznie dodaj do jajecznicy jeden tajemniczy składnik. Dzięki niemu śniadanie będzie prawdziwą ucztą. Pomimo że składnik jest banalny i tani, realnie poprawia smak śniadaniowego przysmaku.

Niezwykła jajecznica

Jajecznica to najlepsze danie na śniadanie . Dostarcza nie tylko potrzebnej na pierwszą część dnia energii, ale też sprawi, że będziesz doskonale funkcjonować. Danie z jajek jest syte, więc nikt nie będzie narzekał, że jest głodny.

Jajecznica może być jeszcze smaczniejsza. Wystarczy, że dodasz jeden składnik, a będzie doskonała. Ten dodatek nada jej odpowiedniej konsystencji, a przy okazji sprawi, że stanie się przyjemnie wilgotna. Wypróbuj patent, a już nigdy nie będziesz robiła w jej inny sposób.

jajka.jpg
Fot. YouTube/Tłuste Gary
Włoska restauracja oferuje darmowy napitek. Aby go dostać, trzeba spełnić 1 warunek

Tego składnika nie może zabraknąć

Składniki, który musisz dodać do jajecznicy to serek wiejski. Nie zdziw się, bo z nim smakuje naprawdę wybornie. Co istotne ten dodatek jest tani i łatwo dostępny. Pewnie masz go w swojej lodówce. Zobacz, co jeszcze będzie ci potrzebne i zaczynamy. Potrzebne składniki znajdują się na liście poniżej.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 100 g serka wiejskiego
  • masło
  • pieprz
  • sól

Przepis na doskonałą jajecznicę

Na patelni rozpuść odrobinę masła. Na patelnię wbij jajka . Smaż je do momentu ścięcia się białka. Wtedy dodaj serek wiejski. Całość przypraw pieprzem oraz solą.

Wymieszaj składniki. Smaż do momentu ścięcia się żółtka. Stopień wysmażenia zależy od twoich preferencji smakowych. Możesz podawać ją z drobno posiekanym szczypiorkiem. Wtedy będzie smakowała doskonale.

Zobacz, co warto dodać do placków ziemniaczanych . Ten schab to idealny pomysł na obiad.

jajecznica na talerzu.jpg
Fot. YouTube/Tłuste Gary
Po prostu uwielbiam tę szybką sałatkę na kolację. Syci i nie ma w sobie ani grama majonezu
Od cioci mam przepis na ciasto drożdżowe. 1 czynność zaskakuje, wypiek nie ma prawa nie wyjść
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy