Smakosze.pl Przepisy Gessler zrobiła pastę jajeczną inną niż wszystkie. Nietłusta i doskonale doprawiona
canva/HandmadePictures; IG/tvn.pl

Gessler zrobiła pastę jajeczną inną niż wszystkie. Nietłusta i doskonale doprawiona

6 kwietnia 2023

Pasta jajeczna może być lekka i chrupiąca zarazem. Z przepisu Magdy Gessler, w którym nie znajdziemy majonezu, ale dodamy świeżej papryki, przygotujemy niesamowicie smaczne smarowidło. Musicie spróbować — zachwyci nawet sceptyków.

Przepis na pyszną pastę jajeczną Magdy Gessler

Przysmak do chleba zaproponowany przez restauratorkę jest lekki — nie zawiera ani grama majonezu. Jego wykonanie nie sprawi wam problemu, a zdecydowanie warto spróbować. Potrzebujecie zaledwie kilku produktów.

Składniki:

  • 8 dużych jaj
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 60 g ricotty
  • 60 g jogurtu greckiego
  • 20 g musztardy dijon
  • szczypiorek wedle uznania
  • sól i pieprz w ilości do smak
Lidl poszedł na całość. Biała kiełbasa, majonez i inne frykasy za bezcen

Jak zrobić pastę jajeczną? Magda Gessler zdradziła swój patent

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo według prostej instrukcji . Studzimy je, obieramy ze skorupki i siekamy. Do dużej miski dodajemy ricottę oraz jogurt grecki i musztardę.

Doprawiamy solą oraz pieprzem, a następnie wrzucamy oczyszczoną i posiekaną paprykę oraz taką ilość rozdrobnionego szczypiorku , jaką uznamy za stosowne. Dodajemy także jajka. Starannie mieszamy.

Jak podać pastę jajeczną Magdy Gessler?

Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Jeśli wybierzecie razowy chleb, uzyskacie zdrowy posiłek, który nasyci was na długo. Polecamy też znakomity i prosty w wykonaniu chleb z chrupiącą skórką .

Na naszej stronie znajdziecie więcej przepisów na przysmaki z jajami w wykonaniu Magdy Gessler. Szczególnie polecamy znakomitą zupę jajową ze szczawiem — świetnie zastąpi wielkanocny żurek. Sprawdźcie jednak wcześniej recepturę na postną wersję tego rarytasu — zdecydowanie się na jedną z tych potraw jest naprawdę trudne.

Pasta jajeczna jest pyszna.png
canva/wideonet

Źródło: ofeminin

Przenigdy nie wyrzucaj zatyczki od oleju. Ma przydatną ukrytą funkcję
Makłowicz wyjawił sekret żurku. „Bez tego jest nędzny”
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy