Jak przyrządzić kaszankę?
Kaszanka jest produktem wywołującym sporo kontrowersji. Niektórzy bowiem uwielbiają jej smak, a inni krzywią się z niesmakiem na samą myśl. Jeśli zastanawiasz się, jak przygotować ją w najlepszy sposób, zdradzamy prosty przepis niżej.
Kaszanka towarzyszy nad od wieków - dawniej wykorzystywanie podrobów nie było tak mało popularne jak dzisiaj. Dla tych, co chcą wrócić do pysznego smaku z dzieciństwa, zachęcamy do spróbowania.
Kaszanka odrzuca głównie z powodu wykorzystania krwi i podrobów w czasie jej produkcji. Wędlina ta nie ma jednak żadnego nieprzyjemnego posmaku i w żadnym wypadku nie przypomina w smaku wątróbki.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Przepis na szybkie przygotowanie kaszanki
Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł, w którym przekazujemy jakie składniki w majonezie ze sklepu są niedopuszczalne. W tym tekście z kolei zdradzamy genialne triki, dzięki którym będziesz mógł wykorzystać torebki od herbaty.
Składniki:
2 kaszanki
1 cebula
sól
pieprz
majeranek
masło
Zacznij od obrania i pokrojenia w piórka cebuli. Wrzuć ją na patelnie z roztopionym masłem i smaż, aż do zeszklenia i delikatnego skarmelizowania. Natnij kaszankę w kilku miejscach.
Dodaj kiełbaskę na patelnie i smaż przez 8-10 minut na niewielkim ogniu. Następnie dopraw całość majerankiem, solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Gdy cebulka będzie skarmelizowana, przenieś kaszankę oraz cebulę na talerz. Podawaj ze świeżą kajzerką posmarowaną masłem, musztardą i świeżo zaparzoną herbatą. Smacznego.
Źródło: stockfotocz, Getty Images
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: przyslijprzepis.pl