Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Musztarda

Musztarda

Musztarda - sos z nasion gorczycy poprawiający smak potraw, szczególnie wędlinom. Ma również właściwości lecznicze.

ogórki w zalewie
22.07.2024 12:18 Ania miesza z musztardą i zalewa nią ogórki. Są lepsze nawet niż kiszone

Tradycyjne przetwory z ogórków to przeszłość. Wypróbuj przepis znaleziony w Internecie, a tego typu ogórki będziesz robić, co roku. Smak bierze się z zalewy, którą przygotujesz między innymi z musztardy. Dzięki niej ogórki nigdy nie smakowały lepiej. 

ogórki
05.07.2024 07:30 Żadne kiszone, żadne małosolne. Te ogórki to prawdziwy hit, sekret tkwi w zalewie

Jak ogórki to nie tylko kiszone i małosolne. Zrób je z tego przepisu, a smakiem zachwycą każdego. Ich sekret tkwi w zalewie, którą przygotujesz z niezwykłego składnika. 

ogórki w słoikach
20.06.2024 12:29 Ogórki wkładam do słoików i zalewam musztardą. To hit zimy, ale większość znika latem przy grillu

Zainspiruj się przepisem i przygotuj ogórki w musztardzie. To warzywo nigdy nie smakowało lepiej, a ta jego forma zaskoczy każdego. Wypróbuj przepis i zaskocz rodzinę. Uważaj, bo smak uzależnia, a te ogórki będziesz robiła na okrągło. 

sałatka ziemniaczana
18.06.2024 16:05 To mój tajny składnik sałatki ziemniaczanej. Sprawia, że smakuje niebiańsko

Sałatka ziemniaczana często gości na moim stole. Pyszna i o wyrazistym smaku, jest też znakomitym dodatkiem do dań z grilla. Do sałatki ziemniaczanej dodaję jednak jeden składnik, który świetnie podkreśla jej smak.

kotlety schabowy
31.05.2024 08:08 Wymieszaj 2 składniki, posmaruj nimi schab i usmaż. Kotlety nigdy nie były tak dobre

Czy kotlety schabowe mogą smakować jeszcze lepiej? Oczywiście, że tak. Dowiedz się, w jakich składnikach należy je obtoczyć i wypróbuj ten patent na obiad. Smak doceni cała rodzina. Przygotuj się na to, że wszyscy poproszą o dokładki.

kotlety
16.04.2024 15:17 Posmaruj tym filety z kurczaka, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować

Jeśli marzą ci się soczyste kotlety na obiad, to musisz poznać ten przepis. Przyda się filet z kurczaka i smakowita panierka. Wcześniej mięso posmaruj składnikiem, który na pewno masz w swojej kuchni. Wyjdą kotlety, że palce lizać!

surówka
07.04.2024 19:34 Robię sos z 3 składników i zalewam nim kapustę. Po chwili mam surówkę lepszą, niż w restauracji

Koniecznie spróbuj surówki z tego przepisu. Kapusta pekińska z tym obłędnym sosem sprawdzi się do każdego obiadu. Surówkę zrobisz błyskawicznie, a w dodatku tylko z kilku składników. Poznaj przepis i przekonaj się sama, jaka jest pyszna. 

śledzie w musztardzie
22.12.2023 10:34 Gessler zdradziła sekret swoich śledzi w musztardzie. Ten dodatek „łagodzi smak, ale dodaje też kopa"

Szukasz inspiracji na świąteczne śledzie? W ostatnim odcinku „Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler pokazała ich aż nadto. Na szczególną uwagę zasługują jej niezwykłe śledzie w sosie musztardowym. Spośród innych wyróżnia je 1 dodatek.

sałatka z kurczakiem
29.11.2023 18:34 Znudziła Ci się sałatka jarzynowa? Weź kurczaka, makaron oraz kilka dodatków, a zrobisz coś lepszego

Sałatka jarzynowa jest w poważnych tarapatach. Poniżej znajdziesz przepis na jej konkurenta. Pożywne danie z kurczakiem i makaronem przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi. Sprawdź sama, przygotuj swoją porcję już dziś.

surówka z marchewki
23.11.2023 21:09 Surówka mojej mamy słynie w całej rodzinie. Dzięki 1 prostej czynności smakuje lepiej, niż w restauracji

Wszyscy kochamy dobre surówki do obiadu. Są pyszne, zdrowe i najczęściej można je zrobić w kilka minut. Moja mama ma swój sprawdzony sposób na surówkę z marchewki. Od zawsze dodaje do niej pewien nieoczywisty składnik.

przygotowanie cukinii do marynowania
17.08.2023 11:26 Kuzynka z Francji pokazała mi, jak robi cukinię. Nigdy nie jadłam lepszej, sekret tkwi w zalewie

Niedawno odwiedziła mnie kuzynka, która na co dzień mieszka we Francji. Przywiozła ze sobą podarek w postaci marynowanej cukinii w musztardzie. Gdy tylko spróbowałam tego przysmaku, od razu wiedziałam, że muszę zdobyć na nią przepis. Okazało się, że za wyborny smak cukinii po francusku odpowiada wyjątkowa zalewa.

kotlety schabowe
06.08.2023 12:22 Ciotka Sabina od lat robi tak schabowe. Cała rodzina zachwyca się ich wyrazistym smakiem

Kotlety schabowe to danie, które często przygotowujemy na niedzielny obiad. To już klasyka kuchni polskiej i zależy nam, by kotlety wyszły, jak najsmaczniejsze. Ja korzystam ze sposobu ciotki Sabiny na soczyste schabowe. Cała rodzina zachwyca się ich wyrazistym smakiem. 

Ogórki w zalewie musztardowej
02.08.2023 18:22 Od 5 lat tylko tak robię ogórki, przepis na zalewę dostałam od cioci. Nigdy bym nie pomyślała o tym dodatku

Ogórki w tej zalewie królują na moim stole już od lat. Przepis otrzymałam od ciotki, która nie wyobraża sobie zwykłego kiszenia. Robi się je niemalże ekspresowo, a gorczycowy sos znakomicie podkreśla smak warzywa. Zimą zajada się nimi cała rodzina. Ogórki w zalewie musztardowej zasmakują każdemu. 

smażenie kotletów mielonych
21.07.2023 16:05 Ciocia pokazała mi najlepszy sposób na kotlety mielone. Są mięciutkie i soczyste dzięki 1 dodatkowi

Przygotowanie idealnych kotletów mielonych nie jest prostą sprawą. Mięso często wychodzi zbyt suche, twarde i zwyczajnie niesmaczne. Aby mieć pewność, że potrawa będzie dokładnie taka, jak powinna warto dodać do niej kaszę jęczmienną. Ten prosty, ale skuteczny trik pokazała mi moja ciocia.

cukinia marynowana
20.07.2023 16:38 Cukinia w zalewie musztardowej bije na głowę ogórki kiszone. Co roku robię jej więcej niż jedną porcję

Cukinia to jedno z warzyw, po które chętnie sięgamy latem. Nadaje się na grilla, do sałatek i do przetworów. Warto zrobić pyszną cukinię w zalewie musztardowej. Jej smak przywoła zimą wspomnienia lata. Polecamy ten przepis na cukinię w wyjątkowym wydaniu. 

smażenie kotletów schabowych
08.07.2023 09:44 Moja babcia nigdy nie moczyła schabowych w mleku z cebulą. W końcu poznałam jej sekret

Namaczanie schabu w mleku jest popularnym kuchennym trikiem. Na smaczne kotlety schabowe jest jednak łatwiejszy sposób. W babcinym przepisie w składnikach na to danie znaleźć można aromatyczną musztardę. Dzięki niej  mięso będzie nie tylko miękkie, ale też nabierze wyrazistego smaku.

smażenie kotletów schabowych
04.07.2023 12:40 Dlaczego schabowe są twarde po usmażeniu? Pewnie lekceważysz 1 zasadę

Kotlety schabowe wychodzą twarde po usmażeniu? Znamy na to skuteczną radę. Mięso stanie się kruche i delikatne, jeśli przed włożeniem na patelnię zostanie zamarynowane. Różnicę momentalnie wychwycą wszyscy domownicy.

wyraziste kotlety mielone
29.06.2023 14:57 Te 2 dodatki zmienią oblicze mielonych. Oto nasz patent na soczyste i pyszne kotlety

Kotlety mielone niezwykle często lądują na naszych talerzach. Robi się je bowiem bardzo szybko, a i smakują niemal każdemu. Jeśli jednak macie ochotę na lekką odmianę smakową, proponujemy dodać do masy na kotlety kiszony ogórek i musztardę. Wyjdą soczyste i pełne smaku, jak nigdy. 

youtuber wypróbował przepis na majonez od Gessler
08.05.2023 19:13 Wypróbował przepis Gessler na majonez. Werdykt mógł być tylko jeden

Kto z Was choć raz w życiu zrobił domowy majonez? Większość osób idzie na łatwiznę i kupuje gotowy sos w słoiku. Popularny youtuber postanowił jednak wypróbować przepis od Magdy Gessler na ten specjał. Eksperyment zakończył się pełnym sukcesem.

koszt musztardy w restauracji McDonald's
06.05.2023 09:31 Policzył ile kosztowałby słoik musztardy z McDonald's. Kwota zwala z nóg

Jeden z twórców internetowych dokonał szokujących wyliczeń. Przeprowadził szczegółowe badania dotyczące kosztu musztardy z restauracji McDonald's. Matematyka okazała się nieugięta, a kwota zwaliła z nóg. Za słoik 370 ml przyszłoby nam zapłacić aż 473 złote.

skrzydełka w marynacie
03.05.2023 19:21 Połącz 3 składniki i wylej na skrzydełka. Prostszej marynaty nie wymyślisz

Skrzydełka kurczaka to już klasyka grilla. Niektórzy jednak nie decydują się na ich przygotowanie, bo nie wiedzą, czym je doprawić. Marynatę do skrzydełek można jednak sporządzić z zaledwie 3 składników. Wypróbujcie nasz przepis, a z pewnością się do nich przekonacie. 

Najlepszy przepis na majówkową karkówkę
28.04.2023 14:12 Dzięki tej marynacie karkówka będzie miękka i soczysta. Jeden składnik jest kluczowy

Lada dzień w powietrzu zacznie unosić się aromat grillowanych potraw. W czasie majówki ta forma przyrządzania jedzenia bije rekordy popularności. Sprawimy, że Twoja karkówka zdeklasuje wszystkie pozostałe w promieniu wielu kilometrów. Jej sekret tkwi w marynacie z dodatkiem wyrazistej musztardy.

krojenie ugotowanych na twardo jajek
19.04.2023 22:42 Wsyp szczyptę do pasty jajecznej, a nabierze charakteru. Kanapki znikną w mgnieniu oka

Wprowadź do swojej kuchni odrobinę orientu. Możesz w łatwy sposób dokonać tego, przygotowując pastę jajeczną z dodatkiem curry. W zależności od preferencji wybierz wersję łagodną lub pikantną. Domownicy będą zachwyceni i szybko poproszą o dokładkę.

krojenie pora na surówkę
08.04.2023 22:51 Dodaj do pora uwielbiane warzywo. Apetyczna surówka będzie smakować lepiej niż z restauracji

Wymyślenie dobrej surówki do obiadu nie jest prostą rzeczą. Często idziemy na łatwiznę, korzystając ze sprawdzonych, ale nieco wyświechtanych przepisów. Postanowiliśmy zmienić trend i pokazać nowe, pomysłowe połączenie smaków. Prezentujemy doskonałą surówkę z pora i marchewki.

przepis Magdy Gessler na najlepszy majonez
08.04.2023 09:17 Nie uwierzysz co Gessler dodaje do majonezu. Już nigdy nie zrobisz inaczej

Zapomnij o kupowaniu majonezu. Najlepszy dodatek do sałatki i jajek faszerowanych zrobisz z kilku podstawowych składników. Magda Gessler do majonezu dodaje również odrobinę musztardy, która podkręca smak.

przygotowanie pasty z ogórków kiszonych
04.04.2023 13:50 Pasta z ogórków kiszonych nigdy nie była tak pożywna. To za sprawą 1 składnika

Pasty kanapkowe są doskonałym sposobem na przygotowanie szybkiego i pysznego śniadania lub kolacji. Jakie składniki jednak wybrać, aby ich smaki odpowiednio uzupełniały się między sobą? Wypróbuj nasz przepis na pastę z ogórków kiszonych z nietypowym dodatkiem ciecierzycy.

Surówka z kapusty pekińskiej
28.03.2023 11:39 Wymieszaj z musztardą francuską i zalej nią kapustę pekińską. Surówka będzie smakować jak marzenie

Surówka z kapusty pekińskiej może być pełna charakteru. Wystarczy, że do sosu na bazie majonezu i śmietany dodacie nieco wyrazistej musztardy francuskiej. Połączenie skradnie niejedno serce, a wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.

Faszerowane jajka
26.03.2023 17:08 Koniec z majonezem do faszerowanych jajek. Lżejszy dodatek nada im jeszcze więcej smaku

Faszerowane jajka mogą mieć jeszcze więcej smaku. Wystarczy zamienić majonez na musztardę i połączyć ją z kilkoma produktami, które znajdziemy w każdym sklepie. Musicie spróbować — efekt zachwyci was od pierwszego kęsa.