Kładę mięso mielone na chlebie i wstawiam do piekarnika. Moja rodzina mogłaby to jeść cały czas
Mięso mielone nie tylko na kotlety. Zrób z niego kanapki, które polubi twoja rodzina. Przepis nie jest zbyt skomplikowana, a w dodatku jest banalnie prosty. Wypróbuj ten sposób, a już nigdy nie zrobisz nic innego.
Znakomita i prosta przekąska
Kanapki lubi każdy z nas. Szczególnie te, których przygotowanie jest łatwe i zajmuje chwilę. Te są o tyle zaskakujące, że zrobisz ją z mięsa mielonego i chleba . Dzięki takiemu połączeniu stworzysz naprawdę smaczne danie .
Uważaj jednak, bo smak tych kanapek zachwyci twoją rodzinę na tyle, że będziesz robiła je znacznie częściej. Na szczęście z przepisem umieszczonym w dalszej części artykułu bez problemu dasz sobie z tym radę. Poznaj go i zaskocz domowników.
Mięso mielone i chleb
Najważniejszym składnikiem jest, oczywiście, mięso mielone. Jednak, aby całość smakowała doskonale, potrzebne są także inne składniki. Umieszczono je na liście poniżej, więc przygotuj sobie je wszystkie. Pamiętaj jednak, aby żadnego z nich nie pomijać. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Webspoon PL , który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 200 g mielonego mięsa
- ½ łyżeczki mielonej papryki słodkiej
- 12 kromek chleba tostowego
- 30 ml sosu sojowego
- masło
- ketchup
- 6 plastrów serca cheddar
- 6 jajek
- zioła prowansalskie
- pieprz
- sól
Przepis na chleb z mięsem
Mięso mielone przełóż do miski. Przypraw je sosem sojowym, mieloną papryką oraz pieprzem i solą. Wymieszaj składniki, a następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni. Z sześciu kromek chleba wytnij miękką część. Pozostałe kromki posmaruj ketchupem i ułóż na nich plastry sera.
Ser przykryj kromką z wyciętą częścią. Tę lukę uzupełnij podsmażonym mięsem. Wbij na nie jajko i przypraw solą oraz ziołami prowansalskimi. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz je w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 12 minut. Podawaj je na ciepło, bo wtedy smakują najlepiej. Sprawdź przepis na malinową chmurkę oraz poznaj przepis na ogórki .