Smakosze.pl Przepisy Łączę ugotowane jajka z tą rybą i mam najlepszą pastę do kanapek. Znajomi błagają o przepis
Fot.Canva/HandmadePictures

Łączę ugotowane jajka z tą rybą i mam najlepszą pastę do kanapek. Znajomi błagają o przepis

7 marca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Pasta jajeczna to przepis na udane śniadanie. Zrób ją z przepisu, o który proszą mnie znajomi, a będzie bardzo smacznie. Dodatek w postaci ryby doda nie tylko smaku, ale i sytości. Smakuje wyśmienicie.

Idealna pasta na udane śniadanie

Nie od dziś wiadomo, że pasta jajeczna to sposób na najlepsze śniadanie. Oprócz smaku dostarcza także potrzebnej na resztę dnia sytości i energii. Uwielbiam zaczynać dzień od pasty jajecznej.

Z kolei moi znajomi uwielbiają pastę jajeczną i proszą, wręcz błagają o przepis. Nie chcę im go jednak zdradzić. Ale chyba tobie mogę. Wyglądasz na smakosza, który doceni jej smak i nikomu nie zdradzi sposobu na pyszną pastę. Przepis znajdziesz w dalszej części tekstu.

rozgneiecione jajko.jpg
Fot.Canva/vvoevale
Przenigdy nie gotuj na nim rosołu. Konsekwencje mogą być szkodliwe dla zdrowia

Ryba? Przecież to niemożliwe

W tej paście oprócz jajek znajduje się także ryba. Nie dziw się, bo nie będzie to karp albo łosoś, a tuńczyk. W tym połączeniu sprawdzi się idealnie i nada paście sytości. Oprócz wymienionych składników zaopatrz się w te z listy poniżej. Tylko żadnego nie pomiń.

Składniki:

  • 7 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 40 g majonezu
  • mielona słodka papryka
  • pieprz
  • sól

Przepis na pastę z jajek i ryby

Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Następnie obierz, przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj odsączonego tuńczyka . Obierz cebulę i razem z ogórkami pokrój w drobną kostkę. Oba składniki wsyp do miski.

Całość dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną mielonej czerwonej papryki . Dodaj majonez. Całość dokładnie wymieszaj i gotowe. Podawaj ze świeżym chrupiącym pieczywem, a śniadanie będzie zaliczone do tych udanych.

tuńczyk.jpg
Fot.Canva/HandmadePictures

Lidl obniżył cenę kultowego produktu. Tak tanio jeszcze nie było
Co roku na Wielkanoc podaję jajka w różowej marynacie. Są hitem w moim domu
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy