Smakosze.pl Przepisy Siekam kapustę, podsmażam i dodaję jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie
Fot. YouTube/vieleRezepte

Siekam kapustę, podsmażam i dodaję jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie

6 kwietnia 2024

Lubisz smaczne i pożywne śniadania? To ten przepis jest właśnie dla ciebie. Wystarczy, że posiekasz kapustę, podsmażysz ją i wbijesz jajka. Wyjdzie danie, że palce lizać, dlatego koniecznie wypróbuj ten patent.

Patent na śniadanie z jajek i kapusty

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Dostarcza nam energii na wiele godzin i dodaje sił. Warto, by było też smaczne, dlatego skorzystaj z patentu na ten poranny posiłek. Zrobisz go z jajek i kapusty.

Kilka składników i prosty przepis wystarczy, by przygotować pożywne śniadanie . Zajmie ci to niewiele czasu, ale dostarczy dużo przyjemności ze zjedzenia takiego pysznego śniadania. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube viele Rezepte. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

kapusta i jajka
Fot. YouTube/vieleRezepte
Ta lekka zupa zasmakuje każdemu. Przepis od Strzelczyka to prawdziwa rewelacja

Jak zrobić jajka z kapustą na śniadanie?

Składniki:

  • 250 g kapusty
  • 4 jajka
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • sok z cytryny

Przygotowanie śniadania zacznij od posiekania kapusty i przełożenia jej do miski. Dodaj sok z cytryny, odrobinę cukru i soli. Dopraw też pieprzem i wymieszaj. Kapustę podsmaż na patelni, a następnie wbij jajka.

Gdy się zetną, możesz jeszcze je doprawić. Śniadanie jest już gotowe do podania. Jajka z kapustą podawaj z pieczywem . Będą smakowały też z ulubioną surówką.

Patent na pyszne śniadanie

Jajka z kapustą wychodzą smaczne, a śniadanie jest bardzo pożywne. Takim daniem naje się cała rodzina . Dlatego skorzystaj z tego patentu i w krótkim czasie przygotuj śniadanie, które doda energii na wiele godzin.

Każdy, kto spróbuje tego dania, na pewno poprosi o przepis . Kilka składników wystarczy, by przyrządzić danie, że palce lizać . Każdy smakosz je doceni. Pisaliśmy o tym, ile kosztuje pierwsze truskawki. Radziliśmy, po jaką rybę warto sięgnąć, choć często Polacy ją omijają szerokim łukiem.

kapusta i jajka
Fot. YouTube/vieleRezepte
Kładę na pomidory i podaję na przystawkę. Goście nie mogą się jej nachwalić
Ta surówka jest 100 razy lepsza niż z restauracji. Ideał do schabowych
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy