Ta lekka zupa zasmakuje każdemu. Przepis od Strzelczyka to prawdziwa rewelacja
![zupa Tomasza Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/1920/zupa_f196c427cb.jpg)
Zupa syci, rozgrzewa i smakuje. Ta z przepisu Tomasza Strzelczyka jest idealną propozycją na wiosenny obiad. Lekka zupa pełna mięsa, warzyw i kaszy sprawi, że będziesz syty. Taki posiłek zjesz z przyjemnością.
Zjedz zupę z przepisu Tomasza Strzelczyka
Zupy są ważnym elementem naszej diety. Sycą, dostarczają energii i rozgrzewają. W lekkiej zupie, którą gotuje Tomasz Strzelczyk, znajdziesz mięso, rozmaite warzywa i kaszę pęczak. Do tego czosnek i przyprawy, które podkręcają smak znakomitego posiłku.
Polecamy przepis od znanego kucharza, dzięki któremu ugotujecie pyszną i wiosenną zupę. Będzie każdemu smakować na obiad i dokładki staną się koniecznością. Przepis Tomasza Strzelczyka na tę apetyczną zupę możesz zobaczyć na kanale YouTube kucharza. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
![zupa](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_b7a3c67679.jpg)
Jak ugotować zupę z przepisu Tomasza Strzelczyka?
Składniki:
- 350 g mięsa mielonego wieprzowego
- 3 marchewki
- 1 pietruszka kawałek selera
- 2 cebule
- ½ włoskiej kapusty
- 5 ziemniaków
- 1 papryka
- 1 ząbek czosnku
- 50 g kaszy pęczak
- sól
- pieprz
- 2 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
Gotowanie zupy zacznij od zrobienia warzywnego wywaru. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę pokrój. Czosnek rozgnieć i warzywa przełóż do garnka. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Wywar gotuj około 20 minut. Następnie pokrój cebulę, rozgrzej patelnię i wlej olej.
Wrzuć mięso mielone i lekko podsmaż. Gdy mięso odparuje, dodaj posiekaną cebulę, startą marchewkę, pokrojoną paprykę i połowę posiekanej kapusty. Wszystko podsmażaj przez kilka minut. W tym czasie pokrój ziemniaki w kostkę. Z garnka wyjmij warzywa i do wywaru dołóż ziemniaki.
Lekka zupa pełna smaku na wiosnę
Do garnka wsyp kaszę pęczak i dodaj warzywa z patelni. Wlej kilka łyżek wywaru na patelnię i zawartość wlej do garnka. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Następnie dołóż natkę pietruszki i posiekany koperek.
Zupa jest już gotowa do podania. Pyszna, zdrowa i pożywna będzie smakować każdemu. Ugotuj ją z tego przepisu i ciesz się znakomitym smakiem. Podawaliśmy znakomity patent na mrożenie boczku. Podawaliśmy też przepis na lekką i zdrową zupę ogórkową.
![zupa](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_eb379d1277.jpg)
![sałatka hawajska](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_hawajska_e0cfab9635.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![cukinia](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_20_T153807_038_c2cb5f3b91.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![obiad](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_17908b6e5e.jpg)
![ogórki kiszone w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/kiszone_2773e064df.jpg)
![blendowaniu](https://images.iberion.media/images/origin/blendowanie_arbuza_4b08558302.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![cukinia i mieszanka](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia1_49b3c20be6.jpg)
![makaron z masą](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_0962b367fd.jpg)
![pomidory pod pierzynką](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_pod_pierzynka_5b7d0b2087.jpg)
![schab na cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/schab_d2800e626f.jpg)
![plastry cukinii z szynką](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_9be83cfb74.jpg)
![syrop z mięty](https://images.iberion.media/images/origin/syrop_93383949b0.jpg)
![pomidory w pierniku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_7e649ba097.jpg)
![danie z pieczarek i żelatyny](https://images.iberion.media/images/origin/pieczarki_6e57a9869f.jpg)
![zupa chłodnik](https://images.iberion.media/images/origin/ch_A_odnik_395a2a2222.jpg)
![gotowa zapiekanka](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka1_6cdceaa499.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![szatkowanie kapusty](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta4_66c14aa440.jpg)
![ciasto z borówkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_bor_A_wkami_aa56b9d3ce.jpg)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Wypadek w Ogorzelcu](https://images.iberion.media/images/origin/Wypadek_w_Ogorzelcu_7a8331eeb3.png)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![laptop, karta](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_26_T122434_393_c957dc4086.png)
![Wulkan](https://images.iberion.media/images/origin/wulkan_turysci_pl_nowe_bd7df8b62a.jpg)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Zico](https://images.iberion.media/images/origin/Kopia_WZORY_DLA_SG_2024_07_26_T222551_469_a5fc86429a.jpg)
![tarcie jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_na_cieplo_b4401f9f16.jpg)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Celine_Dion_b39959a153.png)