Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustę. Ta zasmażana nie ma do niej startu
Tomasz Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustą. Z jego przepisu zachwyca smakiem oraz aromatem. Przebija nawet tę zasmażaną. Zrób i przekonaj się sama, jaka jest pyszna. Podana do obiadu zachwyci każdego smakosza.
Znany kucharz pokazał swój sposób na kapustę
Na swoim kanale na YouTubie znany kucharz - Tomasz Strzelczyk - umieścił przepis na wyborną młodą kapustę. Sprawdzi się doskonale jako dodatek do dobrego obiadu albo jako smaczna przekąska w ciągu dnia.
Wypróbuj przepis Strzelczyka i przekonaj się sama, jaka jest pyszna. Twoi domowi smakosze będą zachwyceni i z całą pewnością poproszą o dokładkę. Spodoba im się tak bardzo, że już nigdy nie poproszą o tę zasmażaną. Poniżej znajdziesz listę z potrzebnymi składnikami oraz przepis.
Nie tylko młoda kapusta
Kapusta swój smak zawdzięcza przyprawom oraz kilku niezbędnym składnikom. Wszystkie potrzebne produkty są umieszczone na liście poniżej. Sprawdź ją dokładnie, przygotuj wszystko, co potrzebne, a następnie przygotuj kapustę z przepisu znanego kucharza.
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 3 jajka
- koperek
- 4 ząbki czosnku
- bułka tarta
- masło
- pieprz
- sól
Przepis na młodą kapustę według Strzelczyka
Z kapusty oderwij niepotrzebne liście, a samą kapustę pokrój na cztery części . Każdą z nich dokładnie umyj. Zagotuj wodę w garnku, kiedy zacznie wrzeć wsyp sól i włóż obrane ząbki czosnku. Dopiero wtedy włóż kawałki kapusty.
Kapustę gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Do miski wbij jajka i przypraw je odrobiną soli oraz pieprzu. Wymieszaj je dokładnie za pomocą trzepaczki. Umyty koperek drobno posiekaj. Przesyp go do jajek i ponownie wymieszaj.
Ugotowaną kapustę odcedź. Na patelni rozpuść odrobinę masła. Kawałki kapusty obtocz w jajku i przyprawach, a następnie w bułce tartej. Przełóż ją na patelnię i smaż do momentu zarumienienia na złoty kolor . Podaj na obiad i patrz, jak szybko znika. Sprawdź przepis na koktajl z koperku oraz poznaj przepis na lepszą zupę niż pomidorową .