Ta wielkanocna babka to prawdziwy hit. Robi się ją w mgnieniu oka, a wychodzi za każdym razem

Upieczenie babki wielkanocnej może zająć trochę czasu. Jednak ten przepis gwarantuje błyskawiczny i do tego pyszny efekt. Skorzystaj z tej receptury i upiecz babkę, która stanie się hitem tegorocznej Wielkanocy.
Babka najszybsza i najlepsza
Już wkrótce na wielkanocne stoły wjadą okazałe baby, efektowne mazurki i inne smakołyki. Nie ma co ukrywać, przygotowywanie i pieczenie tych świątecznych rarytasów zajmuje dużo czasu. Jednak, gdy brakuje ci czasu na pieczenie bab, skorzystaj z tego przepisu. Dzięki niemu w mgnieniu oka zrobisz wielkanocną babką.
Wystarczy zmieszać suche składniki, ubić jajka z cukrem i stopniowo dodawać je do masy. Babka smakuje, że palce lizać i gwarantuję, że stanie się wielkanocnym hitem. Każdy będzie chciał jej spróbować, bo przyciąga wzrok i jest apetyczna. Z jej przygotowaniem poradzi sobie dosłownie każdy.

Jak zrobić szybką babkę wielkanocną?
Składniki:
- 1 szklanka roztopionego masła
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 4 jajka
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- masło i bułka tarta do formy
Dalsza część tekstu pod filmem.
Przygotowywanie babki zacznij od wymieszania w misce suchych składników. Wsyp mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawaj do niej stopniowo suche składniki i cały czas je miksuj.
Gdy masa będzie już jednolita, wlej roztopione masło i wymieszaj. Wlej do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 65 minut. Następnie zostaw babkę do ostygnięcia, a potem udekoruj ją lukrem lub cukrem pudrem.
Szybka babka wielkanocna dla zabieganych
Ten prosty przepis gwarantuje pyszną babkę. Jest on wprost stworzony dla zabieganych osób, które mimo wszystko chcą cieszyć się tradycyjny smakiem wielkanocnych wypieków. Dzięki recepturze w prosty i szybki sposób upieką wyborną babkę.
Będzie ona ozdobą wielkanocnego stołu i na pewno jej smak zostanie doceniony przez rodzinę. Puszysta, wilgotna i pyszna stanie się hitem tegorocznej Wielkanocy. Pisaliśmy o tym, jak ugotować zupę, która odchudza. Informowaliśmy o polskim cieście, które zostało uznane za najlepsze na świecie.

Źródło: pysznosci.pl





































