Maryla Rodowicz to jedna z najbardziej rozpoznawalnych gwiazd polskiej estrady.
Maryla Rodowicz mimo, że skończyła już 77 lat, wciąż tryska energią. Pogody ducha, a ostatnio też szczupłej sylwetki może jej pozazdrościć nie jednak osoba. Jak się okazuje, piosenkarka musiała zmienić nieco nawyki żywieniowe ze względów zdrowotnych. Jednak efekty naprawdę zachwycają i budzą podziw.
Maryla Rodowicz jest nie tylko wziętą artystką. Od jakiegoś czasu wokalistka dzieli się swoimi przepisami kulinarnymi. Dziś prezentujemy jej autorski sposób na ciasto czekoladowe. Deser jest kolejnym hitem w dorobku Maryli.
Maryla Rodowicz pokazała, jak robi domowy ketchup. Pomidorowy dodatek do dań w jej wykonaniu zachwyca prostotą i w przeciwieństwie do produktów kupowanych w sklepie nie zawiera konserwantów czy wzmacniaczy smaku. Musicie spróbować — zachwyci was od pierwszego spróbowania.
Maryla Rodowicz bryluje na TikToku, prezentując przepisy kulinarne. Nie wszyscy internauci podzielają jednak jej entuzjazm. Pod filmikiem z przepisem na spaghetti carbonara wytknięto artystce elementarną wiedzę na temat mięsa. Okazuje się, że zamiast tradycyjnego włoskiego boczku użyła do swojej pasty słoniny.Maryla Rodowicz prezentowane danie określiła mianem "spaghetti carbonara pod tytułem Jasiek", gdyż jej syn noszący to właśnie imię jest autorem przepisu. Do przyrządzenia użyła między innymi ukraińskiej wędzonej słoniny. Nie spodobało się to niektórym komentującym.Oryginalny przepis na spaghetti carbonara wymaga użycia włoskiego boczku, czyli pancetty. Drugim dopuszczalnym rodzajem mięsa jest suszone podgardle wieprzowe, znane pod nazwą guanciale. Na ten właśnie fakt zwrócił uwagę Maryli Rodowicz jeden z komentujących, wywołując większą dyskusję. Czy te pretensje są słuszne?Mimo wpadki z wyborem mięsa filmik Maryli Rodowicz cieszy się ogromną popularnością. Samo danie prezentuje się na nim smakowicie. Wypróbujcie jej przepis na spaghetti i sami oceńcie, czy awantura w komentarzach była uzasadniona.