To najlepszy patent na naleśniki, są pyszne i aksamitne. Sekret tkwi w 1 dodatku
Naleśniki na śmietanie kremówce biją na głowę wszystkie inne. Delikatne ciasto, które wprost rozpływa się w ustach, przygotujecie z zaledwie kilku składników, a kluczowy jest właśnie słodki nabiał. Wyjątkowa konsystencja ciasta jest nieosiągalna przy użyciu innych dodatków. Musicie spróbować — rodzina będzie zachwycona.
Przepis na naleśniki na śmietanie kremówce
Składniki:
- ćwierć kilograma mąki pszennej
- pół litra mleka
- 4 duże jaja
- 200 ml śmietany 30%
- 3 łyżki cukru
- sól w ilości do smaku
- masło klarowane do smażenia
Jak zrobić naleśniki na śmietanie kremówce? Przepis jest bardzo prosty
Zaczynamy od doprowadzenia nabiału do temperatury pokojowej. Mąkę pszenną przesiewamy przez sito wprost do dużej miski. Łączymy ją z cukrem i solą. Wbijamy jaja. Wlewamy też mleko i śmietankę.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy np. przy pomocy miksera. Gdy uzyskamy gładką masę, przystępujemy do smażenia. Na patelni topimy trochę masła klarowanego.
Chochlą wylewamy porcję ciasta i dokładnie rozprowadzamy je po powierzchni naczynia, formując cienkiego naleśnika. Smażymy przez mniej więcej 90 sekund, po czym ostrożnie obracamy.
Najlepszy patent na naleśniki
Ciasto jest tak delikatne, że nietrudno będzie o jego przerwanie. Zwłaszcza, jeśli smażymy cieniutkie naleśniki. Podgrzewamy jeszcze przez pół minuty i przenosimy na talerz. Czynności powtarzamy, aż masa nam się skończy.
Do naleśników na śmietanie kremówce świetnie pasują konfitury. Szczególnie polecamy śliwkową oraz delikatną, przygotowaną z płatków róż . Ta pierwsze będzie fantastyczna w połączeniu z masłem orzechowym .