Wachowicz ulepszyła przepis na zwykłą surówkę z selera. Ten dodatek jest strzałem w 10
Ewa Wachowicz robi surówkę z selera inaczej niż wszyscy. Do startego warzywa dodaje winne jabłko oraz suszoną żurawinę. Wystarczą dwie łyżki, aby od razu poczuć różnicę. Surówka smakuje obłędnie i pasuje do każdego obiadu.
Wachowicz do surówki z selera dodaj suszoną żurawinę. Efekt zachwyca
Surówki są niezbędnym elementem każdego dania głównego. Są smaczne, lekkie i doskonale łączą się z mięsem, rybami i potrawami z warzyw. Surówki przygotujemy w przeróżny sposób. Ewa Wachowicz pokazała, jak zrobić dodatek do obiadu z selera korzeniowego.
Wachowicz do surówki dodaje suszoną żurawinę, która doskonale łączy się z selerem, jabłkiem winnymi i śmietaną. Żurawina sprawia, że surówka jest lekko słodkawa. Łagodzi również intensywny aromat selera.
Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Wachowicz, ewawachowicz.pl. Na stronie znajdziemy wiele ciekawych przepisów na dania główne, surówki, zupy i desery. Poniżej znajdziesz 2 przepisy od Wachowicz na domową szynkę na święta i surówkę z buraczków.
Przepis Ewy Wachowicz na surówkę z selera korzeniowego
Składniki:
- duży seler korzeniowy
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- jabłko winne, np. szara reneta
- sok z cytryny
- 2 łyżki śmietany
- sól
Jak zrobić surówkę z selera do obiadu?
Seler obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny, posól i odstaw. Jabłko umyj, natnij i zetrzyj. Żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na chwilę, następnie osusz.
Wszystkie przygotowane składniki dodaj do selera i dokładnie wymieszaj. Surówkę dopraw śmietaną i solą, smacznego.
Wachowicz pokazała, jak zrobić wielkanocną szynkę . Jest o wiele smaczniejsza od kupnej. Do obiadu przygotuj także obłędną surówkę z buraków według przepisu Wachowicz. Lepszej nie jadłaś.