Smakosze.pl Przepisy Wachowicz ulepszyła przepis na zwykłą surówkę z selera. Ten dodatek jest strzałem w 10
Pawel Wodzynski/East News, canva/papkin

Wachowicz ulepszyła przepis na zwykłą surówkę z selera. Ten dodatek jest strzałem w 10

22 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Ewa Wachowicz robi surówkę z selera inaczej niż wszyscy. Do startego warzywa dodaje winne jabłko oraz suszoną żurawinę. Wystarczą dwie łyżki, aby od razu poczuć różnicę. Surówka smakuje obłędnie i pasuje do każdego obiadu.

Wachowicz do surówki z selera dodaj suszoną żurawinę. Efekt zachwyca

Surówki są niezbędnym elementem każdego dania głównego. Są smaczne, lekkie i doskonale łączą się z mięsem, rybami i potrawami z warzyw. Surówki przygotujemy w przeróżny sposób. Ewa Wachowicz pokazała, jak zrobić dodatek do obiadu z selera korzeniowego.

Wachowicz do surówki dodaje suszoną żurawinę, która doskonale łączy się z selerem, jabłkiem winnymi i śmietaną. Żurawina sprawia, że surówka jest lekko słodkawa. Łagodzi również intensywny aromat selera.

Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Wachowicz, ewawachowicz.pl. Na stronie znajdziemy wiele ciekawych przepisów na dania główne, surówki, zupy i desery. Poniżej znajdziesz 2 przepisy od Wachowicz na domową szynkę na święta i surówkę z buraczków.

Co się dzieje z cenami ogórków? Tego zupełnie nikt się nie spodziewał

Przepis Ewy Wachowicz na surówkę z selera korzeniowego

Składniki:

  • duży seler korzeniowy
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • jabłko winne, np. szara reneta
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • sól

Jak zrobić surówkę z selera do obiadu?

Seler obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny, posól i odstaw. Jabłko umyj, natnij i zetrzyj. Żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na chwilę, następnie osusz.

Wszystkie przygotowane składniki dodaj do selera i dokładnie wymieszaj. Surówkę dopraw śmietaną i solą, smacznego.

Wachowicz pokazała, jak zrobić wielkanocną szynkę . Jest o wiele smaczniejsza od kupnej. Do obiadu przygotuj także obłędną surówkę z buraków według przepisu Wachowicz. Lepszej nie jadłaś.

surówka z selera.jpg
canva/ivanmateev
Zapomnij o zwykłej jarzynowej. Wielkanocna sałatka jajeczna cioci Eli smakuje lepiej niż z restauracji
Przenigdy nie wyrzucaj zielonej części pora. Jest genialny sposób na jej wykorzystanie
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy