Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Suche dłonie
Weź z kuchni i wetrzyj w dłonie. Sucha skóra będzie przeszłością
Siekanie kapusty pekińskiej
Posiekaj pekinke i zalej tym sosem. Ta surówka jest doskonała
kiszonka
Żadne ogórki i buraki. Kiszonka z przepisu Cichopek to dopiero hit
krem z dyni
Ten krem z dyni robię bez blendera. Jesienią to numer 1 w moim domu
Gotowanie jajek na twardo
Gotując jajka, zawsze wrzucam do nich 2 plasterki cytryny. Dzieje się z nimi coś wspaniałego
Szarlotka
Dlatego szarlotka wychodzi za mokra. Unikaj tego błędu
Kluski kładzione
Mieszam w misce 3 składniki i wkładam do wrzątku. Za te kluski ktoś powinien dostać medal
Przypalony garnek
Weź do ręki i wsyp do przypalonego garnka. Usuniesz spalenizne w 15 minut
kolacja
Biorę szynkę i ser i zawijam w ciasto francuskie. Taka kolacja jest hitem w moim domu
Naleśniki
Ciasto na naleśniki bez dużej ilości mąki. Wychodzi milion razy lepiej
sałatka
Taką sałatkę podam w tym roku na Wszystkich Świętych. Jest lepsza niż jarzynowa
ciasto marchewkowe
Co roku jesienią robię ciasto marchewkowe z przepisu Wachowicz. Jest najlepsze
rosół i Magda Gessler
Gessler dodaje do rosołu nietypowy składnik. Rozgrzewa i dodaje aromatu
kotlety schabowe
Żadne mleko, kefir i maślanka. Schabowe zawsze moczę w tym produkcie
kumaryna
USA wycofało, Polacy wciąż jedzą. Ta przyprawa budzi ogrom emocji
rukiew wodna
Przez wielu uważana za najzdrowsze warzywo świata. Oto jej sekrety
sos z kurek
Te grzyby to sekret najlepszego sosu do gołąbków i kotletów. 5 składników i masz raj w ustach
pierogi
Wlewam do ciasta na pierogi zamiast wody. Rozpływa się w ustach, nigdy nie jadłem delikatniejszych
pieczona szynka
Strzelczyk wstawił szynkę do pieca, taki obiad to luksus. Przepis mógłby dostać medal
kasztany
Francuzi się zajadają, Polacy nie znają. Zdrowa i pyszna przekąska w sam raz na jesień
ciasto
Ułóż biszkopty na blaszce i wlej tą masę. Nie ma lepszego deseru na niedzielę
rosół
Powodują tycie i choroby, a wciąż dodajemy je do rosołu. Najgorszy możliwy wybór
karp
Pierwsze doniesienia o cenach karpia. Zaskoczenie gwarantowane
napój z miodem
Wrzuć do gorącej wody, dodaj miód i zamieszaj. Pomaga spalać tłuszcz, wzmacnia odporność
pieczony schab
Taki pieczony schab podam w tym roku na obiad na Wszystkich Świętych. Nie ma lepszego przepisu
borowiki marynowane
Niebywałe, co siostra Anastazja dodaje do marynowanych borowików. Żadne grzyby nie smakują lepiej
lepienie kotletów mielonych
Kotlety mielone robię inaczej, niż wszyscy. Przepis mam z zeszytu babci
surówka z czerwonej kapusty
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty na zimę. Sekret tkwi w dodatkach
Suche dłonie
Przemysław Bociąga Weź z kuchni i wetrzyj w dłonie. Sucha skóra będzie przeszłością
Czytaj więcej >
Siekanie kapusty pekińskiej
Przemysław Bociąga Posiekaj pekinke i zalej tym sosem. Ta surówka jest doskonała
Czytaj więcej >
kiszonka
Katarzyna Rachańska Żadne ogórki i buraki. Kiszonka z przepisu Cichopek to dopiero hit
Czytaj więcej >
krem z dyni
Katarzyna Rachańska Ten krem z dyni robię bez blendera. Jesienią to numer 1 w moim domu
Czytaj więcej >
Gotowanie jajek na twardo
Przemysław Bociąga Gotując jajka, zawsze wrzucam do nich 2 plasterki cytryny. Dzieje się z nimi coś wspaniałego
Czytaj więcej >
Szarlotka
Przemysław Bociąga Dlatego szarlotka wychodzi za mokra. Unikaj tego błędu
Czytaj więcej >
Kluski kładzione
Przemysław Bociąga Mieszam w misce 3 składniki i wkładam do wrzątku. Za te kluski ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
Przypalony garnek
Przemysław Bociąga Weź do ręki i wsyp do przypalonego garnka. Usuniesz spalenizne w 15 minut
Czytaj więcej >
kolacja
Katarzyna Rachańska Biorę szynkę i ser i zawijam w ciasto francuskie. Taka kolacja jest hitem w moim domu
Czytaj więcej >
Naleśniki
Przemysław Bociąga Ciasto na naleśniki bez dużej ilości mąki. Wychodzi milion razy lepiej
Czytaj więcej >
sałatka
Katarzyna Rachańska Taką sałatkę podam w tym roku na Wszystkich Świętych. Jest lepsza niż jarzynowa
Czytaj więcej >
ciasto marchewkowe
Katarzyna Rachańska Co roku jesienią robię ciasto marchewkowe z przepisu Wachowicz. Jest najlepsze
Czytaj więcej >
rosół i Magda Gessler
Przemysław Bociąga Gessler dodaje do rosołu nietypowy składnik. Rozgrzewa i dodaje aromatu
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Katarzyna Rachańska Żadne mleko, kefir i maślanka. Schabowe zawsze moczę w tym produkcie
Czytaj więcej >
kumaryna
Katarzyna Rachańska USA wycofało, Polacy wciąż jedzą. Ta przyprawa budzi ogrom emocji
Czytaj więcej >
rukiew wodna
Maciej Jurczyk Przez wielu uważana za najzdrowsze warzywo świata. Oto jej sekrety
Czytaj więcej >
sos z kurek
Maciej Jurczyk Te grzyby to sekret najlepszego sosu do gołąbków i kotletów. 5 składników i masz raj w ustach
Czytaj więcej >
pierogi
Maciej Jurczyk Wlewam do ciasta na pierogi zamiast wody. Rozpływa się w ustach, nigdy nie jadłem delikatniejszych
Czytaj więcej >
pieczona szynka
Maciej Jurczyk Strzelczyk wstawił szynkę do pieca, taki obiad to luksus. Przepis mógłby dostać medal
Czytaj więcej >
kasztany
Maciej Jurczyk Francuzi się zajadają, Polacy nie znają. Zdrowa i pyszna przekąska w sam raz na jesień
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Ułóż biszkopty na blaszce i wlej tą masę. Nie ma lepszego deseru na niedzielę
Czytaj więcej >
rosół
Katarzyna Rachańska Powodują tycie i choroby, a wciąż dodajemy je do rosołu. Najgorszy możliwy wybór
Czytaj więcej >
karp
Maciej Jurczyk Pierwsze doniesienia o cenach karpia. Zaskoczenie gwarantowane
Czytaj więcej >
napój z miodem
Maciej Jurczyk Wrzuć do gorącej wody, dodaj miód i zamieszaj. Pomaga spalać tłuszcz, wzmacnia odporność
Czytaj więcej >
pieczony schab
Maciej Jurczyk Taki pieczony schab podam w tym roku na obiad na Wszystkich Świętych. Nie ma lepszego przepisu
Czytaj więcej >
borowiki marynowane
Katarzyna Rachańska Niebywałe, co siostra Anastazja dodaje do marynowanych borowików. Żadne grzyby nie smakują lepiej
Czytaj więcej >
lepienie kotletów mielonych
Maciej Jurczyk Kotlety mielone robię inaczej, niż wszyscy. Przepis mam z zeszytu babci
Czytaj więcej >
surówka z czerwonej kapusty
Maciej Jurczyk Najlepsza surówka z czerwonej kapusty na zimę. Sekret tkwi w dodatkach
Czytaj więcej >
Suche dłonie
Weź z kuchni i wetrzyj w dłonie. Sucha skóra będzie przeszłością
Siekanie kapusty pekińskiej
Posiekaj pekinke i zalej tym sosem. Ta surówka jest doskonała
kiszonka
Żadne ogórki i buraki. Kiszonka z przepisu Cichopek to dopiero hit
krem z dyni
Ten krem z dyni robię bez blendera. Jesienią to numer 1 w moim domu
Gotowanie jajek na twardo
Gotując jajka, zawsze wrzucam do nich 2 plasterki cytryny. Dzieje się z nimi coś wspaniałego
Szarlotka
Dlatego szarlotka wychodzi za mokra. Unikaj tego błędu
Kluski kładzione
Mieszam w misce 3 składniki i wkładam do wrzątku. Za te kluski ktoś powinien dostać medal
Przypalony garnek
Weź do ręki i wsyp do przypalonego garnka. Usuniesz spalenizne w 15 minut
kolacja
Biorę szynkę i ser i zawijam w ciasto francuskie. Taka kolacja jest hitem w moim domu
Naleśniki
Ciasto na naleśniki bez dużej ilości mąki. Wychodzi milion razy lepiej
sałatka
Taką sałatkę podam w tym roku na Wszystkich Świętych. Jest lepsza niż jarzynowa
ciasto marchewkowe
Co roku jesienią robię ciasto marchewkowe z przepisu Wachowicz. Jest najlepsze
rosół i Magda Gessler
Gessler dodaje do rosołu nietypowy składnik. Rozgrzewa i dodaje aromatu
kotlety schabowe
Żadne mleko, kefir i maślanka. Schabowe zawsze moczę w tym produkcie
kumaryna
USA wycofało, Polacy wciąż jedzą. Ta przyprawa budzi ogrom emocji
rukiew wodna
Przez wielu uważana za najzdrowsze warzywo świata. Oto jej sekrety
sos z kurek
Te grzyby to sekret najlepszego sosu do gołąbków i kotletów. 5 składników i masz raj w ustach
pierogi
Wlewam do ciasta na pierogi zamiast wody. Rozpływa się w ustach, nigdy nie jadłem delikatniejszych
pieczona szynka
Strzelczyk wstawił szynkę do pieca, taki obiad to luksus. Przepis mógłby dostać medal
kasztany
Francuzi się zajadają, Polacy nie znają. Zdrowa i pyszna przekąska w sam raz na jesień
ciasto
Ułóż biszkopty na blaszce i wlej tą masę. Nie ma lepszego deseru na niedzielę
rosół
Powodują tycie i choroby, a wciąż dodajemy je do rosołu. Najgorszy możliwy wybór
karp
Pierwsze doniesienia o cenach karpia. Zaskoczenie gwarantowane
napój z miodem
Wrzuć do gorącej wody, dodaj miód i zamieszaj. Pomaga spalać tłuszcz, wzmacnia odporność
pieczony schab
Taki pieczony schab podam w tym roku na obiad na Wszystkich Świętych. Nie ma lepszego przepisu
borowiki marynowane
Niebywałe, co siostra Anastazja dodaje do marynowanych borowików. Żadne grzyby nie smakują lepiej
lepienie kotletów mielonych
Kotlety mielone robię inaczej, niż wszyscy. Przepis mam z zeszytu babci
surówka z czerwonej kapusty
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty na zimę. Sekret tkwi w dodatkach