Smakosze.pl Produkty Auchan ponownie ostrzega, tym razem chodzi o makaron. „Wykryto pozostałości środków ochrony roślin”
East News/Arkadiusz Ziółek

Auchan ponownie ostrzega, tym razem chodzi o makaron. „Wykryto pozostałości środków ochrony roślin”

19 stycznia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Sieć sklepów Auchan znowu ostrzega przed swoimi produktami. Tym razem jest to wadliwa partia makaronu. Lepiej sprawdź, czy nie masz go w swojej kuchni.

Kolejna wpadka Auchan

Auchan to jeden z najpopularniejszych i najtańszych sklepów w naszym kraju. Nic więc dziwnego, że tak wielu z nas wybiera się właśnie tam na zakupy. Należy jednak uważać i zwracać szczególną uwagę na produkty, które kupujemy. Pamiętaj, aby śledzić także komunikaty o wycofanych produktach.

Dokładnie 18 stycznia informowaliśmy, że Auchan ostrzega przed zakupionym w ich sklepach mięsie . Dzisiaj przestrzegamy przed kolejnym produktem tego sklepu.

mięso w sklepie.jpg
Canva/@benedek
Kroję ziemniaki, dodaję przyprawy i zalewam śmietanką. Ten obiad robię przynajmniej raz w tygodniu

O jaki makaron dokładnie chodzi?

W wydanym przez sklep Auchan komunikacie dowiadujemy się, że sieć wycofuje ze sprzedaży BIO makaron żytni świder. Chodzi o partię 1B tego produktu.

Makaron został wycofany z powodu wykrycia w nim środków do ochrony roślin . Dlatego, jeżeli masz ten produkt w swoim domu, pod żadnym pozorem nie jedz go.

Kupiłeś? Pozbądź się go jak naszybciej

Jeżeli go jednak kupiłeś, nie musisz się martwić. Auchan przeprosił swoich klientów za zaistniałą sytuację oraz zaproponował możliwość zwrotu wadliwego produktu.

Zwrócony produkt zostanie całkowicie zrefundowany - czytamy w komunikacie Auchan.

Nie musisz się, więc martwić, że straciłeś pieniądze. Wystarczy, że udasz się z wadliwym makaronem do najbliższego sklepu Auchan i pieniądze wrócą do twojej kieszeni. Sprawdź, jak zrobić pyszne drożdżówki oraz co możesz zrobić z biszkoptów .

makaron.jpg
Canva/@BGStock72
W życiu nie jadłem tak dobrych drożdżówek. Jak ja się cieszę, że znalazłem ten przepis
W głowie się nie mieści, ile zapłacili za 10 pierogów w Zakopanem. Cena to nie jedyny problem
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy