Smakosze.pl Porady Jak ekspresowo rozmrozić rybę?

Jak ekspresowo rozmrozić rybę?

11 czerwca 2021
Autor tekstu: Monika Dec

Każdemu z nas zdarza się nieraz zapomnieć wyciągnąć rybę z zamrażarki. Całe szczęście istnieją ekspresowe sposoby, które, sprawią, że rozmrozi się niemal w kilka chwil.

Dalsza część tekstu znajduje się pod filmem.

Zapomniałeś rozmrozić ryby, a rodzina już czeka na obiad? Nie panikuj! Jest prosty sposób, aby rozmrozić ją w iście ekspresowym tempie. Naszym zdaniem powinien go znać każdy miłośnik gotowania.

Ekspresowy sposób na rozmrożenie ryby

Najszybszym sposobem na rozmrożenie ryby jest tuż po wyciągnięciu z zamrażarki włożyć ją pod zimną, a następnie letnią wodę .

Gdy ryba zacznie odmarzać, możesz ją dalej moczyć, nie zwiększając temperatury lub odłożyć na talerz i posypać solą .

Jeśli chcesz przeznaczyć rybę do pieczenia, możesz do rozmrożenia wykorzystać piekarnik. W jaki sposób się do tego zabrać?

Wystarczy, że włożysz rybę do zimnego piekarnika i go włączysz . Mięso będzie odmarzało wraz z nagrzewaniem się piekarnika.

Jeśli chcesz odmrozić rybę w dzwonkac h, wyjmij je z zamrażarki i pozostaw w foliowym woreczku.

Obserwuj nas w
autor
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy