Koniec ze smażeniem na maśle. Jest 100 razy lepszy patent na jajecznicę
Jajecznicę na śmietanie przyrządzisz w dosłownie kilka chwil. Wystarczy, że podgrzejesz kremówkę na patelni, dodasz jajka, szczypiorek i usmażysz. Szybkie śniadanie posmakuje każdemu.
Zamiast na maśle, usmaż jajecznicę na śmietanie. Zachwyty gwarantowane
Jajecznicę zwykle smażymy na maśle, tłuszczu z wytapianego boczku lub smalcu. Mało kto wie, że jajka można usadzić również na innych produktach, np. na słodkiej śmietance. Jajecznica na śmietanie jest lżejsza i bardzo puszysta.
Jajecznicę na śmietanie przygotowujemy w podstawowej wersji. Jajka smażymy z solą, pieprzem i szczypiorkiem. Dodatki, jak wędlina, ser, pomidory, czy kiełki podajemy razem z usmażonym daniem.
Jajecznica na śmietanie jest nie tylko puszysta, ale i kremowa. Ma piękny kolor i wygląda bardzo apetycznie. Dzięki śmietance jajka nie wysuszają się pod wpływem wysokiej temperatury.
Przepis na jajecznicę na śmietanie. Wychodzi lekka i puszysta
Składniki na 2 porcje:
- 5- 6 jajek
- 4 łyżki śmietany 30%
- sól, pieprz
- szczypiorek
Jak zrobić puszystą i aksamitną jajecznicę?
Jajka sparz i wbij do miseczki. Oprósz solą, pieprzem, wymieszaj. Na patelnię wlej śmietankę. Gdy zacznie się gotować, wlej jajka i smaż kilka chwil. Dodaj posiekany szczypiorek i mieszaj, aż jajecznica będzie miała idealną konsystencję.
Jajecznicę na śmietanie podaj z chlebem i ulubionymi dodatkami. Pomysł na równie smaczne danie na początek dnia? Racuchy na twarogu . Są puszyste i pełne smaku. Spróbuj także omlet we francuskim stylu . Śniadanie posmakują całej rodzinie.