Lepszej surówki nie zjesz nawet w restauracji. Nie uwierzysz z czego jest zrobiona
Zamiast buraków, czy kiszonej kapusty do obiadu, zrób surówkę z ogórków kiszonych. Surówka smakuje lepiej niż surówki w restauracjach, a do jej przygotowania potrzebujesz 3 składników.
Najlepszą surówkę do obiadu zrobisz z 3 składników
Surówka jest niezbędnym dodatkiem do każdego obiadu. Niezależnie od tego, czy szykujesz danie mięsne, czy wegetariańskie, porcja warzyw musi znaleźć się na stole. Jedną z najlepszych surówek jest surówka z ogórków kiszonych, która urozmaica smak każdego dania.
Do przygotowania surówki z ogórków kiszonych potrzebujesz wyłącznie 3 składników: kiszonek, soczystych jabłek i natki pietruszki. Surówkę dopraw solą, pieprzem, dodaj odrobinę oleju i gotowe.
Surówka z kiszonych ogórków jest błyskawiczna w przygotowaniu i zachwyca smakiem. Jest lekko kwaśna i wyraźna. Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału Nesja89 na YouTube.
Przepis na surówkę z ogórków kiszonych
Składniki:
- 4 ogórki kiszone
- 2 jabłka
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Jak zrobić szybką surówkę do obiadu?
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Owoce przełóż do miski. Ogórki również zetrzyj i dodaj do jabłek. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
Do surówki wlej olej, ponownie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Surówka będzie pasować do każdego obiadu. Polecam tradycyjne kotlety schabowe i zrazy bez zawijania . Szybka surówka podkreśli smak mięsa.