Najlepsze naleśniki na kolację. Ten farsz to mistrzostwo świata
Kolacja na ciepło nie musi oznaczać dużego nakładu czasu i pracy. Te naleśniki smakują wyśmienicie i zjawisko prezentują się na talerzu. Możesz podać je zarówno na szybki posiłek, jak i danie dla gości. Wytrawne naleśniki z tym farszem będą hitem.
Pomysł na kolację na ciepło. Rodzina pokocha ten przepis
Naleśniki zwykle podajemy na obiad i na słodko. Z owocami, dżemem, czekoladą i twarożkiem smakują fantastycznie. Naleśniki są również wyśmienitym daniem na kolację na ciepło. Takie danie warto zaserwować również, gdy goście wpadną z wizytą. Każdy będzie prosił o dokładkę.
Sekretem smaku naleśników na kolację jest ich farsz, a także przyprawy , które dodajemy bezpośrednio do ciasta. Placki zapiekane z szynką, pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi i białą mozzarellą po prostu rozpływają się w ustach.

Wytrawne naleśniki z pysznym farszem
Z podanego przepisu przygotujesz 8 naleśników. Pamiętaj, że są to wytrawne placki. Do ciasta nie dodawaj cukru. W tym przypadku postaw na zioła prowansalskie, sól i pieprz. Naleśniki będą przepyszne.
Składniki na naleśniki:
- szklanka mąki pszennej krupczatki
- 3 jajka
- szklanka mleka
- pół łyżeczki soli
- pieprz
- płaska łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczka oleju lub oliwy
- olej do smażenia
Dalsza część tekstu pod filmem
Składniki na farsz:
- 50 g szynki drobiowej
- 100 g pieczarek
- garść pomidorków koktajlowych
- 2 szalotki
- 2 kulki białej mozzarelli
- serek kanapkowy ziołowy
- sól, pieprz
- 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
Jak przygotować naleśniki na kolację?
Przygotuj naleśniki: do miski wbij jajka , dodaj sól, zioła prowansalskie, pieprz i mleko. Połącz składniki, a następnie wsyp mąkę i wlej łyżkę oleju lub oliwy. Miksuj, aż powstanie jednolite ciasto. Odstaw na 10 minut, a następnie usmaż naleśniki.

Przygotuj farsz: szalotki drobno posiekaj. Na tarce zetrzyj pieczarki oraz ser. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Na oleju lub oliwie zeszklij szalotkę. Dodaj szynkę, pieczarki, sól, pieprz i smaż przez kilka minut, aż woda z grzybów odparuje.
Gorący farsz przełóż do miski, dodaj połowę startego sera, pokrojone pomidorki i wymieszaj. Piekarnik nastaw na 180 stopni C z opcją grzania góra- dół. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą lub olejem.
Każdy naleśnik nasmaruj ziołowym serkiem kanapkowym, na środek wyłóż farsz i zwiń w rulon. Naleśniki włóż do naczynia żaroodpornego i posyp pozostałą częścią sera. Wstaw do piekarnika, piecz 6-8 minut. Podawaj na ciepło.
Na kolację polecamy również wyśmienitą sałatkę oraz ciasto francuskie z pysznym farszem.
