Smakosze.pl Przepisy Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym
Canva

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

25 marca 2022
Autor tekstu: Hoff Emil

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: przysmak wege

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym ładnie wyglądają, świetnie smakują, łatwo się robią i nadają dla osób niejedzących mięsa. To zdrowy posiłek pełen witamin, za to wolny od zbędnych tłuszczów i węglowodanów. Przepis można dostosować do własnego gustu, odpowiednio dobierając warzywa i składniki sosów. A sosy są aż dwa: winegret do warzywa i miodowo-musztardowy do całego dania. Jest więc przy czym eksperymentować!

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: dla kogo?

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym świetnie nadają się na obiad rodzinny, romantyczną kolację na ciepło, a także idealny posiłek dla wegetarian na każą porę dnia.

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: na jaką okazję?

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym to znakomity obiad, który nie pozostawia poczucia ociężałości i nie wgniata w krzesło, z którego trudno się potem ruszyć. Danie świetnie smakuje, daje energię, jest zdrowe i łatwe do przygotowania. W dodatku można przygotować je niemal z dowolnych składników – to świetny pomysł na obiad bez pomysłu, w ostatniej chwili, z tego, co jest pod ręką.

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: ile kalorii?

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym to danie lekkie i wegetariańskie. Sos miodowo-musztardowy przygotowuje się z użyciem majonezu, ale można zastąpić ten składnik jogurtem, czynią potrawę jeszcze bardziej fit.

Obserwuj nas w
autor
Hoff Emil

Autor tekstów

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy