Pokrusz i dodaj do ciepłej wody, napój zadziała na jelita jak miotełka

Wystarczy sięgnąć po tani produkt, który zadba o nasze jelita. Mowa o drożdżach, które kupimy w każdym sklepie spożywczym. W połączeniu z wodą drożdże dadzą nam napój, który ma doskonałe właściwości dla naszego zdrowia.
Drożdże, czyli zdrowie za grosze
Drożdże są niedrogie i łatwo dostępne. Zwykle używamy ich do pieczenia ciast i bułeczek. Produkt sprawia, że smakołyki pięknie wyrastają i są puszyste. Drożdże mają zdolność do fermentacji. Przekształcają cukry w alkohol i dwutlenek węgla. Przydadzą się nam jako suplement diety.
Warto przyrządzić z nich prozdrowotny napój. Wystarczy pokruszyć drożdże i dodać do ciepłej wody. Napój jest świetnym źródłem białka, który dba o odbudowę tkanek. Zawiera też witaminy z grupy B i kwas foliowy. Dzięki temu będzie wartościowym uzupełnieniem naszej diety.

Napój z drożdży pełen dobra
Napój z drożdży dobroczynnie działa na nasz układ nerwowy, poprawia humor, gwarantuje lepsze samopoczucie, wygląd i szybszy metabolizm. Natomiast błonnik dba o nasz układ pokarmowy, reguluje trawienie, czy dba o mikroflorę jelitową. Drożdże dostarczą nam też żelaza, magnezu, selenu, cynku i miedzi.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Picie napoju z drożdży najlepiej wpłynie na jelita. Dosłownie zadziała na nie jak miotełka. Dodatkowo wzmocni układ immunologiczny, doda energii, witalności, poprawi stan skóry, włosów i paznokci. Może nawet usunąć zmiany trądzikowe i przyspieszyć spalanie tłuszczu. Zmniejsza też poziom cukru we krwi.

Jak przygotować napój z drożdży?
Warto sięgnąć po napój z drożdży, bo już w ciągu kilku dni poprawi się nam trawienie i samopoczucie. Jednak na poprawę stanu skóry i włosów musimy czekać co najmniej miesiąc. Z tego napoju powinny zrezygnować osoby z alergią na drożdże, cukrzycą, chorobą zapalną jelit i infekcjami grzybicznymi.
Napój z drożdży zrobimy w prosty sposób. Wystarczy pokruszyć ¼ kostki drożdży i wrzucić do szklanki z gorącą wodę. Drożdże mieszamy do rozpuszczenia i potem pijemy. Smak napoju jest charakterystyczny i nie każdy za nim przepada. Dlatego można dodać trochę kakao lub miodu, czy cukru. Pisaliśmy, jak najlepiej przyrządzić udka z kurczaka. Polecaliśmy przepis Tomasza Strzelczyka na faworki.






































