Smakosze.pl Przepisy Przepis na te pierogi mam od koleżanki. Do farszu używam tylko 2 składników, smakuje obłędnie
Screen z filmu na kanale YouTube Swojskie jedzonko

Przepis na te pierogi mam od koleżanki. Do farszu używam tylko 2 składników, smakuje obłędnie

5 października 2023

Dobrych pierogów mało kto odmówi. Znajoma opowiedziała mi ostatnio o szybkim przepisie na danie z nadzieniem zrobionym z zaledwie dwóch łatwo dostępnych produktów. Zrobiłam dla moich bliskich i byli zachwyceni. Z przyjemnością dzielę się tym przepisem.

Proste pierogi z kiełbasą

Przygotowanie sycącego posiłku nie musi zając całego popołudnia. Choć pierogi wymagają nieco pracy, wersję z szybkim farszem z kiełbasy i cebuli zrobicie nadzwyczaj szybko. Wszyscy domownicy będą nimi zachwyceni.

Składniki:

  • podwójna porcja ciasta na pierogi z tego przepisu
  • 2 spore cebule
  • 500-600 g kiełbasy np. czosnkowej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól i pieprz wedle uznania

Ogromną zaletą tego dania jest możliwość zmiany jego charakteru. Wystarczy tylko zmienić wykorzystywaną kiełbasę lub cebulę i uzyskamy inny posiłek. Za każdym razem jest prosto. Sprawdźcie sami, czytając dostępną w dalszej części artykułu instrukcję.

Przygotowanie ciasta na pierogi.jpg
Screen z filmu na kanale YouTube Natka Pietruszka
Mieszam 2 składniki, lepię kluski i wrzucam do wrzątku. Wystarczy dodać skwarki i pyszny obiad gotowy

Jak zrobić smaczne pierogi? Wykorzystajcie kiełbasę i cebulę

Przygotowanie zaczynam od posiekania cebuli i zeszklenia jej na dobrze rozgrzanym oleju. W międzyczasie kroję kiełbasę w niewielką kostkę. Wrzucam ją na patelnię, gdy cebula już zmięknie. Smażę całość, na koniec doprawiając farsz solą i pieprzem wedle uznania.

Niewielkie ilości ostudzonego nadzienia umieszczam w wyciętych z ciasta krążkach i dokładnie zlepiam ich brzegi , formując zgrabne pierogi. Gotuję je w osolonym wrzątku przez 3 minuty, licząc od momentu wypłynięcia wyrobu na powierzchnię.

Jak podawać pierogi z kiełbasą?

Najlepszym dodatkiem do tego dania będzie karmelizowana cebula . Jeśli wolicie, możecie ją po prostu zrumienić albo zastąpić gęstą śmietaną lub jogurtem naturalnym doprawionym odrobiną pieprzu.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na wyśmienite pierogi. Szczególnie polecamy znakomite ruskie z tofu zamiast twarogu . Być może skuszą was też słodkie pierogi z makiem — smakują nie tylko do święta.

Pierogi z kiełbasą są pyszne.jpg
Screen z filmu na kanale YouTube Natka Pietruszka
W Biedronce powariowali. Od dziś uwielbiane towary dostaniesz za ułamek ceny, nie zapomnij o limitach
Tak grzyby marynowała moja babcia. Zamiast cukru stawiała na inny dodatek, to najlepszy przepis
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy